Fantastická Košičanka Schmiedlová očarila Paríž. Na olympiáde bude bojovať o medailu


Senzácia v ženskom tenise na Olympiáde, Schmiedlová je v semifinále

Foto: Fantastická Košičanka Schmiedlová očarila Paríž. Na olympiáde bude bojovať o medailu Foto: Instagram Slovenský olympijský tím

Rozprávka, fantázia, neuveriteľný príbeh. Pred začiatkom olympiády nikomu ani vo sne nenapadlo, že slovenskou medailovou nádejou sa môže stať tenistka Anna Karolína Schmiedlová. Zatiaľ však ženským turnajom v dvojhre prechádza ako nôž palcom a vo štvrťfinále si pripísala aj skalp favorizovanej Češky Barbory Krejčíkovej.

Talentovaná Košičanka, ktorá sa v svetovom rebríčku drží v závere prvej stovky zdolala českú tenistku v dvoch setoch 6:4 a 6:2. V ženskom tenise je postup hráčky, ktorá dosteraz pravidelne neporážala úplnú svetovú špičku naozajstnou senzáciou.


Úspešná tenistka už pred štvrťfinálovým zápasom spomínala svoje olympijské pôsobenie ako obrovský úspech. „Veľmi veľa to pre mňa znamená a pre mňa je to obrovský úspech. Zdolala som hráčky, ktoré sú v rebríčku predo mnou. Každému, kto mi držal palce, ďakujem.“


V semifinále bude mať slovenská reprezentantka zrejme fanúšikov ešte oveľa viac, ako doteraz. Slovensko zatiaľ takýto prenikavý úspech v ére samostatnosti v tenise na olympijských hrách nezaznamenalo. Pamätné je však víťazstvo Miloslava Mečířa na olympiáde v Soule v roku 1988 ešte v drese Československa. Úspešný tenista neskôr trénoval slovenský daviscupový mužský tím.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj