VIDEO: Na Spiši ožijú legendy! Nenechajte si ujsť netradičný Festival Živé sochy


Spišská Nová Ves sa premení na živú galériu. Prichádza Festival Živé sochy

Foto: VIDEO: Na Spiši ožijú legendy! Nenechajte si ujsť netradičný Festival Živé sochy Foto: zivesochyfestival.sk

Spišská Nová Ves premení na miesto, kde história a umenie ožijú priamo pred vašimi očami, a to doslova. V piatok 2. a v sobotu 3. augusta sa tu uskutoční Festival Živé sochy a BIG NAMES prinesú do mesta kúzlo a fantáziu, vďaka čomu sa z neho stane obrovská živá galéria.

Človek tu tak môže stretnúť Sfingu z Egypta, Walta Disneyho, Charlieho Chaplina, či Giuseppeho Verdiho, ktorí sa budú len tak prechádzať mestom.Tento rok sa k prestížnej zostave navyše pridá aj slovenský hudobník Peter Lipa, ktorý sa stane jednou z „živých sôch.

Lákadlom podujatia však nebudú len sochy. Festival ponúkne aj bohatý sprievodný program. Divákov očaria  predstavenia bábkových divadiel ŠiBe a Hoki-Poki, vystúpenia skupín Funny Fellows a Hudby z Marsu, ako aj domáci projekt Panoptikum. Nebude chýbať ani rodinka kvetináčov, ktorá prinesie do ulíc neobyčajnú atmosféru.

Okrem kultúrnych zážitkov čakajú na návštevníkov aj gastronomické lahôdky. V špeciálnej gastrozóne sa bude čapovať župný špeciál, ktorý určite poteší všetkých milovníkov pivných špecialít.


Miesto: Radničné námestie
Dátum: 02.08.2024 - 16:00    03.08.2024 - 20:00




Zdroj: Facebook/Košický samosprávny kraj

Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj