Obchodný dom Elán v Michalovciach chátra vyše 20 rokov. Zaujímať sa o neho začalo mesto


Mesto sa začalo zaujímať o schátraný obchodný dom Elán

Foto: Obchodný dom Elán v Michalovciach chátra vyše 20 rokov. Zaujímať sa o neho začalo mesto Foto: Facebook/Architektúra Michalovce

Obyvatelia Michaloviec sú vystavení počas prechádzania pešou zónou nelichotivej stavbe. Ide o bývalý obchodný dom Elán, ktorý na námestí chátra už viac ako 20 rokov.

Podľa informácií portálu tvnoviny.sk za jeho dlhoročný schátraný stav môže spor medzi jeho vlastníkom a majiteľom susedného pozemku. Obaja majú na danú situáciu odlišný pohľad.

Majiteľka budovy tvrdí, že ju nemôžu zrekonštruovať ani udržiavať. Aj napriek tomu, že na súde žiadali právo prechodu, ich požiadavkám nevyhovel. Podľa slov vlastníka pozemku v jej okolí si jej majitelia mali podmienky využívania pozemku dojednať pri kúpe. Zároveň dodáva, že v rekonštrukcii im nebráni.

V minulosti sa do frekventovaného obchodného centra mohli Michalovčania dostať priamo z pešej zóny. V súčasnosti prístup do jeho priestorov už nie je taký jednoduchý. Dvere sa nachádzajú za múrom.


Dané obmedzenie nerobí vandalom, ľuďom bez domova či zlodejom železa problém. V dôsledku toho v budove viackrát došlo k požiaru. Zároveň na jej určitých miestach hrozí prepadnutie do spodného podlažia.

Síce sa budova nachádza v nelichotivom stave, rokovania medzi oboma stranami sporu momentálne neprebiehajú. Zaujímať sa o ňu začalo mesto. Pýtali sme sa ho, ako s ňou plánuje naložiť. 





Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj