Trebišovskí policajti odhalili vodiča pod vplyvom kokaínu. Prezradila ho aj nervozita


Foto: Trebišovskí policajti odhalili vodiča pod vplyvom kokaínu. Prezradila ho aj nervozita Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj;Redakcia

Policajti disponujú novými testami na drogy len niekoľko týždňov, no napriek tomu prinášajú výsledky. Najnovšie vďaka nemu odhalili vodiča v Trebišove, ktorý nerešpektoval dopravné značenie. Policajti mu preto prikázali zastaviť vozidlo. 

Keď tak urobil, podrobili ho dychovej skúške na alkohol. Jej výsledok však nepreukázal požitie alkoholického nápoja pred jazdou. Príslušníkom polície sa napriek negatívnemu výsledku skúšky vodič nepozdával, a preto sa rozhodli vyskúšať nový test na drogy. 

„Nervozita vodiča však vzbudila u členov hliadky podozrenie z požitia iných návykových látok, preto bol tiež podrobený testu na drogy, ktorý bol pozitívny na prítomnosť kokaínu,“ vysvetlila polícia Košického kraja v príspevku na sociálnom médiu.

Vodičova jazda sa v tomto okamihu skončila predčasne, keďže policajti mu zadržali vodičský preukaz. O ďalšom postupe vo veci rozhodnú výsledky toxikológie z odobratého biologického materiálu.