Košičania majú ťažké srdcia na psičkárov. Na detských ihriskách zanechávajú za sebou exkrementy a ohorky


Psičkári sa pravidelne zdržiavajú na ihriskách, miestni sa sťažujú

Foto: Košičania majú ťažké srdcia na psičkárov. Na detských ihriskách zanechávajú za sebou exkrementy a ohorky Foto: Facebook/Teodor Toth

Psičkári zvyknú byť terčom kritiky kvôli ich ľahostajnému správaniu. Aj napriek tomu, že sú pre nich vyhradené zóny, kde môžu venčiť svojich štvornohých priateľov, častokrát ich obchádzajú. Podobne je to aj v Košiciach, na čo poukázal používateľ miestnej facebookovej skupiny.

V mestskej časti Staré Mesto nedávno vyčistili pieskovisko medzi ulicami Kuzmányho a Zádielska. Čisté však dlho nezostalo. V jeho blízkosti začali posedávať majitelia psov, ktorí na ňom zanechali exkrementy svojich zvieracích miláčikov a dokonca aj ohorky z cigariet.

„Ja tomu nechápem. Majú X možností, kde môžu sedieť, fajčiť a pes sa môže v pokoji venčiť, a oni si to dajú rovno na detské ihrisko, ktoré je ešte oplotené,“ sťažuje sa v komentárovej sekcii používateľka skupiny.

Na margo toho používateľ Miloš uviedol, že denne na danom mieste vyzbiera približne 20 ohorkov z cigariet. O psích výkaloch ani nehovorí, problémom však je, že v ich blízkosti sa hrajú deti.

Podľa niektorých komentujúcich môže byť problémom nedostatočný počet lavičiek na sídliskách. Kým v minulosti sa nachádzali na každom rohu, v súčasnosti si ľudia nemajú už pomaly kam sadnúť. Niektorí používatelia sa na danú poznámku ohradili, či za venčenie psíka sa dá považovať to, keď jeho majiteľ sedí na lavičke.


Na príspevok reagovala aj majiteľa psíka. „Nevidím dôvod na tieto sprosté pravidlá, pokiaľ pes nie je navoľno medzi cudzími deťmi a majitelia si pozbierajú prípadné exkrementy. Čo majú robiť ľudia, ktorí majú dieťa a psa? Ak by bolo viac ohradených výbehov pre psy, možno by sa to nemuselo takto riešiť,“ uviedla v komentári.

„Tak ale toto je už názor hodný Nobelovej ceny. Za prvé, nie každý pes je zvyknutý a naučený na deti, a aj ten, čo je zvyknutý na dieťa z domácnosti nemusí mať rád iné. Za ďalšie, nie každé dieťa je zvyknuté a vie ako reagovať a čo sme a nesmie pri psoch. Stačí rýchlo vystretá ruka nad psa a pes to môže brať ako útok. Myslíte vôbec na následky?“ odpovedala jej na to používateľka Dominika, ktorá je tiež majiteľkou psa.

Podľa psičkárov za dôvod daného problému možno považovať aj to, že tráva mimo ihrísk dosahuje aj pol metra, čo nie je úplne vhodné na venčenie. V Košiciach sa však nachádza viacero výbehov pre psov. Podľa portálu Open Data Košice by ich malo byť okolo 30. Niekoľko sa ich nachádza aj v lokalite Staré Mesto.

Ohľadom situácie sme kontaktovali mestskú časť Staré Mesto. Článok budeme aktualizovať o jej stanovisko.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy