FOTO: Bezpečnosť na prvom mieste. Na Sídlisku Ťahanovce pribudli nové stĺpy verejného osvetlenia


Obyvateľom Ťahanoviec zaručia bezpečnosť nové stĺpy verejného osvetlenia

FOTO: Bezpečnosť na prvom mieste. Na Sídlisku Ťahanovce pribudli nové stĺpy verejného osvetlenia
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Košice - Mesto Košice

Mesto Košice sa snaží neustále zlepšovať bezpečnosť obyvateľov. V posledných mesiacoch vo viacerých mestských častiach pribudli nové stĺpy verejného osvetlenia. Pred pár dňami sa k ním pridalo aj Sídlisko Ťahanovce. Informuje o tom mesto prostredníctvom svojej oficiálnej facebookovej stránky.

Tešiť sa z toho môžu najmä ľudia žijúci na uliciach Varšavská a Juhoslovanská. V danej lokalite im vo večerných hodinách na cestu posvieti päť nových stĺpov verejného osvetlenia.

Jednou z vychytávok je aj to, že všetky nové stĺpy verejného osvetlenia sú postupne označované s nálepkami s QR kódmi. Ide o efektívny spôsob, ako môžu miestni nahlásiť prípadné poruchy. Stačí, že prostredníctvom svojho mobilného telefónu naskenujú QR kód na stĺpe a online nahlásia nefunkčnosť osvetlenia alebo iný problém do systému evidencie porúch.

Okrem Ťahanoviec v uplynulých mesiacoch osvetlenie pribudlo aj v mestských častiach Juh a Západ. Momentálne sa vo všetkých uvedených lokalitách nachádza 21 nových stĺpov.

„Aj tento druh práce je dôležitý pre skvalitnenie života obyvateľov v našom meste. Do bezpečnosti Košičaniek a Košičanov pravidelne investujeme. Neustále dopĺňame a modernizujeme verejné osvetlenie v Košiciach, aby sme z nášho mesta urobili krajšie, príjemnejšie a bezpečnejšie miesto pre život,“ uviedol na sociálnom médiu Facebook primátor Košíc Jaroslav Polaček.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy