Takmer všetky regionálne autobusy v Košickom kraji majú klimatizáciu. Ak nefunguje alebo nie je zapnutá, oznámte to


Foto: Takmer všetky regionálne autobusy v Košickom kraji majú klimatizáciu. Ak nefunguje alebo nie je zapnutá, oznámte to Foto: Facebook/Trnavský samosprávny kraj

Počas týchto horúcich letných dní je veľmi dôležité, aby bola v regionálnych autobusoch zapnutá a plne funkčná klimatizácia. Upozorňuje na to IDS Východ na sociálnej sieti. Ako uvádza, dopravca má povinnosť udržiavať klimatizáciu v perfektnom stave a používať ju počas prevádzky. 

V Košickom kraji má klimatizáciu 440 autobusoch, čo je 99,8 percent z celkového počtu. V Prešovskom kraji má klimatizáciu 424 regionálnych autobusov, čo je 85 percent z celkového počtu autobusov.

„Podľa štandardov kvality IDS Východ musia byť všetky nové vozidlá vybavené klimatizáciou, aby cestujúcim poskytli dostatočný teplotný komfort. Teplota v autobuse by sa mala pohybovať medzi 16 až 26 stupňov Celzia. V horúčavách nad 31 stupňov Celzia môže byť vo vozidle aj vyššia teplota, no musí byť aspoň o 5 stupňov Celzia nižšia ako vonkajšia teplota v tieni,“ uvádza IDS Východ.

Ak klimatizácia v autobusoch nefunguje alebo nie je zapnutá, spoločnosť radí nahlásiť to na infolinke IDS Východ prostredníctvom online formulára alebo telefonicky na 055/333 33 31.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj