Ťahanovčania ostali niekoľko dní bez vody, kupovať si ju museli v obchode. S cisternou to bolo ako opreteky


Obec zostala bez vody tri dni, problém sa opakuje pravidelne

Foto: Ťahanovčania ostali niekoľko dní bez vody, kupovať si ju museli v obchode. S cisternou to bolo ako opreteky Foto: freepik.com

Ťahanovčania boli niekoľko dní bez pitnej vody. Dôvodom bola porucha na Magnezitárskej ulici, ku ktorej dochádza opakovane počas roka. Mnohí obyvatelia boli nespokojní, pretože nemohli uspokojiť svoje základné potreby a fungovať v bežnom režime. O probléme informujú Televízne noviny.

Byť bez vody v takýchto horúčavách je asi scenár, ktorý by nechcel zažiť nikto z nás. Zažívali ho však obyvatelia obce Ťahanovce od utorka tohto týždňa, pričom im neostávalo nič iné, len vyčkávať na cisternu alebo si nakúpiť balenú vodu z obchodu.

Jeden z obyvateľov pre denník Korzár uviedol, že cisterna bola v obci pristavená len na pár minút, pričom utekal s vedrami v ruke, aby mal aspoň nejakú vodu. Horšie na tom mali byť starší ľudia, ku ktorým sa ani dostať nemusela. „Kdeže, to sa majú vláčiť narýchlo s vedrami? Nie je šanca. Veď mi to pripadá, že obsluha cisterny hrá s nami súťaž, kto bude rýchlejší. Buď my stihneme vodu načerpať, alebo on zdrhnúť,“ posťažoval sa miestny.



Problémom sa zaoberal aj starosta obce Ján Nigut, ktorý upozornil, že ide o pravidelne sa opakujúci problém a vodárne už niekoľkokrát urgoval, aby pristúpili ku kompletnej výmene vodovodnej siete, ktorá má päťdesiat rokov.

Na problém s potrubím sú teda obyvatelia zvyknutí, nečakali však, že jeho oprava potrvá tak dlho. Oprava prvej poruchy bola technicky náročná,  išlo o potrubie DN600. Predpokladáme, že po odstránení druhej poruchy bude možné obnoviť zásobovanie odberateľov verejným vodovodom ešte vo štvrtok,“ uviedla Východoslovenská vodárenská spoločnosť pre televíziu Markíza, ktorej sa podarilo doručiť vodu občanom už vo štvrtok okolo obeda.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj