Mesto opravuje cestu na Šoltésovej ulici. Stále len záplaty, kritizujú obyvatelia podľa nich ďalšie dočasné riešenie


Šoltésova ulica sa konečne dočkala opráv. Obyvatelia však nie sú nadšení

Foto: Mesto opravuje cestu na Šoltésovej ulici. Stále len záplaty, kritizujú obyvatelia podľa nich ďalšie dočasné riešenie Foto: Facebook/Košickí Južania

Po dlhom období čakania a urgenciách od obyvateľov sa mesto Košice rozhodlo konať. Výtlky na Šoltésovej ulici, ktoré dlhodobo obmedzovali motoristov, sa konečne začínajú opravovať. Obyvatelia však majú zmiešané pocity a dúfajú v trvalejšie riešenia.

Šoltésova ulica bola podľa nich už v katastrofálnom stave. Preto všetkých potešilo, keď videli prvé náznaky opráv práve na tomto úseku. „Je fajn, že sa aspoň niečo deje,“ píše obyvateľ na sociálnej sieti. „Chápem, že nie je jednoduché opraviť všetko naraz. Ale cesty na Šoltésovej aj na Milosrdenstva za Astoriou by si zaslúžili nový povrch, nielen záplaty.

Obyvatelia však s doterajším prístupom mesta nie sú vôbec spokojní. Vidia v tom len dočasné riešenia, ktoré sa roky opakujú bez viditeľného zlepšenia.

Zdroj: Facebook/Košickí Južania

Nechápem, prečo nedajú nový povrch celej cesty, ale len zaplátajú,“ sťažuje sa ďalšia z obyvateľov. „Roky to robia stále rovnako, len záplaty! Je to hanba. Chápem, že starostka sa snaží, ale mesto by malo urobiť viac. Kedy sa dočkáme nového povrchu na celej ulici? Aj chodníky sú katastrofa!“


Výtlky a neudržiavané chodníky sťažujú každodenný život, a to najmä pre rodičov s kočíkmi, cyklistov a starších ľudí. Je evidentné, že ide o širší problém, ktorý trápi mnohých Košičanov z tejto lokality.

Pozitívnou správou však je, že niektoré chodníky už prešli rekonštrukciou. „Chodník na Južnej triede od Hotelovej akadémie po prvú hviezdicu je spravený, super! Ale nedalo by sa ešte opraviť úsek pri druhej a tretej hviezdici? Sú tam veľké výtlky,“ píše obyvateľka. „Prechádzať tam s kočíkom, nákupným vozíkom alebo bicyklom je problém.

Poukazuje na to, že aj malé kroky prinášajú obyvateľom zlepšenie. Tí preto dúfajú, že mesto bude pokračovať v opravách a postupne sa zameria aj na ďalšie problematické úseky.

Zdroj: Facebook/Košickí Južania


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Zdroj: Facebook/Košickí Južania

Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj