FOTO+VIDEO: Michalovce pripravujú veľkolepé oslavy! Zemplínske slávnosti 2024 odkryjú poklady regiónu


Zemplínske slávnosti 2024. Navštívte oslavy kultúry, histórie a tradícií

Foto: FOTO+VIDEO: Michalovce pripravujú veľkolepé oslavy! Zemplínske slávnosti 2024 odkryjú poklady regiónu
Galéria: 11 fotiek
Foto: Facebook/Zemplínske slávnosti

Michalovce pripravujú veľkolepú oslavu kultúrneho dedičstva zemplínskeho regiónu. Od 9. do 11. augusta sa v meste uskutočnia Zemplínske slávnosti, na ktorých si každý nájde to svoje.

Nakoľko je rok 2024 je pre Michalovce výnimočný, pretože mesto oslavuje 780. výročie prvej písomnej zmienky, tieto slávnosti sú ideálnou príležitosťou na pripomenutie tejto historickej udalosti. O program, ktorý všetkým návštevníkom priblíži históriu Zemplína, sa postará Mestské kultúrne stredisko. Slávnosti sa budú konať po celých Michalovciach, aby ich neprehliadol ani jeden okoloidúci.

Čo vás čaká?

Kultúrny program je plný tanečných, speváckych a hudobných vystúpení ľudového umenia. Okrem toho budú môcť všetci navštíviť tradičné tvorivé dielne a vyskúšať rôzne remeslá pod vedením skúsených majstrov. V dielňach budú prebiehať workshopy na výrobu kožených ozdôb, plstenia z ovčieho rúna, keramiky, hrnčiarskych prác, korytárstva, lyžičkárstva, rezbárstva aj razenie mincí.


Slávnosti budú obohatené o tri výstavy. Prvá výstava predstaví diela lokálnych umelcov s folklórnou tematikou. Návštevníci ju nájdu v stane za tribúnou. Druhá výstava bude venovaná tvorbe doktora Juraja Dudu, známeho medicínskeho odborníka a umelca. Bude sa nachádzať v Malej galérii Mestského kultúrneho strediska. Tretia výstava predstaví 19 významných osobností umenia z histórie aj súčasnosti mesta Michalovce. Expozícia bude neskôr umiestnená v priestoroch Mestského kultúrneho strediska a bude sa postupne dopĺňať o ďalšie významné osobnosti, ktoré zanechali odkaz v rámci michalovskej kultúry.

Súčasťou programu budú, samozrejme, aj témy, na ktoré netreba počas každodenného života zabúdať. Stan za tribúnou sa bude venovať ekológii. Ochranu prírody priblíži pomocou prezentácií viacerých organizácií.

K bohatým oslavám patrí aj sprievod, ktorého úlohou je spojiť obyvateľov aj návštevníkov Zemplína. Ten bude obohatený aj o ochutnávku tradičných špecialít tohto krásneho regiónu.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu
Miesto: Michalovce
Dátum: 09.08.2024 - 16:00






Zdroj: Facebook/Zemplínske slávnosti

Bratislava
Trnava
Trenčín
Žilina
Prešov
Nitra
Banská Bystrica
Prešov
Trenčín
Nitra
Žilina
Trnava
Bratislava
Banská Bystrica