FOTO: Obec, v ktorej vás vítajú veselšie ako kdekoľvek inde. Trstené pri Hornáde očarí svojimi kreatívnymi dekoráciami


Toto je jedna z najzábavnejších obcí. Trstené pri Hornáde očarí výzdobou

FOTO: Obec, v ktorej vás vítajú veselšie ako kdekoľvek inde. Trstené pri Hornáde očarí svojimi kreatívnymi dekoráciami
Galéria: 6 fotiek
Foto: Facebook/Trstené pri Hornáde

V malebnej obci Trstené pri Hornáde sa každá príležitosť mení na farebný sviatok. Táto dedina, známa svojimi originálnymi a veselými dekoráciami, je jednoznačne jednou z najzábavnejších na Slovensku. Najväčší úspech majú slamené postavičky, ktoré vítajú návštevníkov pri vstupe do dediny a prinášajú úsmevy na tváre všetkých, ktorí prechádzajú okolo.

Najnovšie návštevníkov víta Kohútik a Sliepočka. Tieto postavičky sú pripravené na každoročný odpust a vyzerajú, akoby sa nevedeli dočkať. 

Aby do Trsteného pri Hornáde zavítali ľudia s úsmevom na tvári za každého počasia, istú dobu ich tam čakali aj Bači s Tetkou, tradičné postavičky, ktoré symbolizujú pohostinnosť a srdečnosť miestnych obyvateľov. 


Na jeseň sa z balíkov slamy pre zmenu stal Ježko, a aby mu nevyhladlo, pri sebe mal aj poriadne zásoby. Takto privítala dedina prvý jesenný deň s vierou, že ježko dokáže vyčariť úsmev na tvári aj v pochmúrnom septembrovom počasí. 

A v zime obec predsa nemôže obísť Mikuláš so svojím sobom. Čakal na všetkých, veľkých či malých, ale hlavne na tých poslušných. Aj s týmto dielom sa opäť vyhral tím obecných kreatívcov.

Trstené pri Hornáde sa spája a vytvára nezabudnuteľné inštalácie, ktoré potešia návštevníkov aj miestnych. Od slamených postavičiek po tematické dekorácie, každá sezóna prináša novú, kreatívnu výzdobu, ktorá prispieva k jedinečnej atmosfére dediny. Silný spoločenský duch obce je pre ňu zárukou, že každá nová inštalácia bude ešte lepšia a krajšia ako predchádzajúca. 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Zdroj: Facebook/Trstené pri Hornáde

Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj