FOTO: Preteky si prišiel užiť, skončil druhý. Sagan na košickom cross-country ukončil svoju úspešnú kariéru


FOTO: Sagan prišiel na košické cross-country ukončiť kariéru, skončil druhý

FOTO: Preteky si prišiel užiť, skončil druhý. Sagan na košickom cross-country ukončil svoju úspešnú kariéru
Galéria: 13 fotiek
Foto: Michal Čabai

Slovenský cyklista Peter Sagan cez víkend oficiálne ukončil svoju bohatú kariéru plnú úspechov. Jeho posledným vystúpením pod záštitou Medzinárodnej cyklistickej únie boli preteky cross-country na národnom šampionáte v horskej cyklistike, kde obsadil druhé miesto.

Trojnásobný majster sveta na ceste ukončil svoju cyklistickú púť na krátkej trati, pričom druhé miesto zopakoval aj na nedeľňajších pretekoch 21. júla. „Na to, že som sa zúčastnil na týchto pretekoch už len tak zo srandy, som veľmi rád, že som dosiahol druhé miesto,“ hovorí Sagan pre STVR po pretekoch, ktoré nasledovali len niekoľko týždňov po jeho oficiálnom konci v cestnej cyklistike.

Pôvodným plánom Sagana bolo kvalifikovať sa na Olympijské hry v Paríži, avšak po udalostiach na začiatku sezóny sa rozhodol zamerať sa viac na svoje osobné aktivity a vzťahy. Túto sezónu sa rozhodol venovať horskému bicyklu, a rovnako tak aj svojim blízkym. Podľa jeho slov sa udalostí spojených s cyklistikou nevzdáva, no nezameria sa na dosahovanie výsledkov.

Aj keď Sagan oficiálne ukončil kariéru v cestnej cyklistike, s bicyklom sa definitívne nerozlúčil. Sedemnásobný víťaz bodovacej súťaže na Tour de France sa pôvodne mal venovať len horskej cyklistike, no prišla ponuka podporiť slovenský tím Pierre Baguette Cycling, ktorú využil. Jeho návrat do prebiehajúcej sezóny však skomplikovala operácia srdca. Napriek tomu sa zúčastnil na Okolo Slovenska, kde oficiálne uzavrel svoju kariéru na cestných pretekoch.


Nebolo to najlepšie, ale boli to moje posledné preteky v cestnej cyklistike, tak som rád, že som prišiel do cieľa. Bol som rozhodnutý, že tento rok už nebudem jazdiť cestu a pôjdem ju iba ako prípravu. Tým, že som mal zo začiatku roka problémy so srdcom, tak som to išiel iba tak zo srandy. S bicyklom sa ešte nelúčim, ale s cestnými pretekmi už hej,“ vysvetlil Sagan na pódiu svojim fanúšikom.

Peter Sagan svojim odchodom zanechal výraznú stopu v histórii cyklistiky a jeho fanúšikovia si budú pamätať nielen jeho úspechy, ale aj jeho charizmatický prístup a športového ducha. Napriek koncu kariéry na ceste sa teší na nové výzvy a aktivity, ktoré ho čakajú.






Zdroj: STVR

Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj