V Jaklovciach a Kaluži opravia mosty, vo Veľkých Kapušanoch sa bude jazdiť po novej ceste. Župa obdržala 6 miliónov z EÚ


Z EÚ prišlo do kraja 6 miliónov, za to sa opravia cesty a mosty

Foto: V Jaklovciach a Kaluži opravia mosty, vo Veľkých Kapušanoch sa bude jazdiť po novej ceste. Župa obdržala 6 miliónov z EÚ Foto: ilustračné/Facebook/Košický samosprávny kraj

Z Bruselu dorazí do Košického samosprávneho kraja až 6 miliónov eur, za ktoré sa opravia tri cestné a mostné úseky v dvoch obciach a jednom menšom meste. „Pre kraj je to dôležité, pretože ide o veľké investície, na ktoré župná kasa nestačí,” vyjadril sa na margo úspešných výziev župan Rastislav Trnka.

S opravami ciest a mostov by sa malo začať už na jar budúceho roka. Na rekonštrukciu mosta M3386 cez vodnú nádrž Ružín pred obcou Jaklovce bude vynaložených viac ako 2,5 milióna eur. Na obnovu mosta M7805 cez Kalužský potok pôjde vyše 666-tisíc eur. Cesta II/552 vo Veľkých Kapušanoch získa nielen nové povrchy, ale aj kvalitné odvodnenie, pričom náklady na túto rekonštrukciu sú vyčíslené na takmer 2,8 milióna eur.

Župa už pripravuje verejné obstarávanie na zhotoviteľa, aby sa mohli práce začať včas. O poskytnutie nenávratného finančného príspevku žiadali ešte v októbri 2023 v rámci výzvy Program Slovensko 2021 - 2027, ktorý podporuje rozvoj udržateľnej, inteligentnej a intermodálnej mobility a modernizáciu ciest druhej a tretej triedy.


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj