Kulturisti a Spišiaci smútia za Milanom Rolincom, odišla športová legenda Československa


Kulturisti a Spišiaci smútia za Milanom Rolincom, odišiel do večnosti

Foto: Kulturisti a Spišiaci smútia za Milanom Rolincom, odišla športová legenda Československa Foto: eastlabs.sk/Facebook/Mesto Spišská Nová Ves / oficiálna stránka

Mesto Spišská Nová Ves na sociálnej sieti informovalo o úmrtí svojho rodáka Milana Rolinca, ktorý bol bývalým majstrom sveta, Československa a Slovenska v kulturistike. Na druhý svet odišiel minulý týždeň vo veku 69 rokov.

V rozhovore pre Spišský Patriot v minulosti uviedol, že prvý kontakt s činkami mal už na základnej škole, keďže musel cvičiť kvôli krivej chrbtici. Reálne sa však kulturistike začal venovať až na vojenčine vo veku okolo 19 rokov.

V rámci kulturistiky súťažil v najťažších váhových kategóriách, pričom medzi jeho najväčší úspech sa zapísal historicky pre Slovensko prvý titul majstra sveta v kategórii masters nad 40 rokov z roku 1995. Okrem toho získal tri tituly majstra Československa a deväťkrát porazil konkurenciu na Slovensku.

Roky driny a skúsenosti po ukončení aktívnej kariéry v roku roku 1995 odovzdával svojim nasledovníkov vo svojom vlastnom fitness centre. Mnohí naňho tak spomínajú ako na skvelého človeka, profesionála a miestnu legendu.



„Ozajstná legenda a super človek. Úprimná sústrasť rodinke,” vyjadril Ján. „Úprimnú sústrasť. Bol to môj prvý tréner vo fitku, ktorý ma pripravoval v roku 1994 na prijímačky do armády. Ďakujem!” napísala Alena. „Pripomínal mi nášho deda, aj som mu to vravela, aj sa potešil, keď ma videl. Som rada, že som ho spoznala, aj keď už len na krátko. Odpočívajte v pokoji, spite sladko, pán Rolinec,” zaspomínala Eva. „Stále, keď som v posilke, myslím na teba, Milan. A pamätám si naše rozhovory. Maj sa aj tam dobre. Si pre mňa velikán,” odkázal Rastislav.

„Do kulturistického neba odišiel spravovať nebeské fitnes náš dlhoročný kamarát Milan Rolinec. Vôbec nepochybujeme o tom, že sa toho ujme s gráciou jemu vlastnou, Spišskí Rytieri budú v tej jeho pozemskej posilke spomínať v dobrom,” odkázal športový klub.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj