Kam sa ísť s chlpáčom okúpať v horúčavách v Košickom kraji? Pozrite si tipy od miestnych


Foto: Kam sa ísť s chlpáčom okúpať v horúčavách v Košickom kraji? Pozrite si tipy od miestnych Foto: Ilustračné foto/regionsaris.sk

Leto je čas, kedy väčšina z nás trávi voľné chvíle pri vode. Pre mnohých sú ich neoddeliteľnou súčasťou aj štvornohí kamaráti. Ak žijete v Košickom kraji alebo sa sem chystáte na výlet, určite oceníte tipy na miesta, kam sa môžete ísť okúpať aj so svojim psíkom. Tie poskytli priamo miestni obyvatelia. 

Ak hľadáte niečo v blízkosti krajského mesta, zavítať môžete na vodnú nádrž pod Bukovcom vzdialenú dvanásť kilometrov od Košíc, k jazeru v obci Kokšov-Bakša nachádzajúcej sa pätnásť kilometrov od Košíc a o niečo ďalej v Slanskej Hute nájdete málo využívané horské jazero Izra.

Viacero možností na kúpanie sa a vodné aktivity je aj v okrese Rožňava. V Slovenskom raji, konkrétne v obci Stratená sa nachádza vodná plocha Stratenská Píla. Dobrou voľbou bude aj Palcmanská maša v blízkosti obce Dedinky, čo je najväčšia vodná plocha v Slovenskom raji.


Medzi tipmi sa zopárkrát objavila aj nádrž Ružín pri Margecanoch. Nie každá skúsenosť s týmto miestom však bola pozitívna, jedna z návštevníčok upozorňuje na nevyhovujúcu vodu, ktorá spôsobila jej psovi zdravotné komplikácie. 


„Boli sme pred pár dňami, môj pes mal také hnačky hneď na druhý deň po kúpaní sa. Potom som si prečítala, že tam našli zvýšený obsah baktérie Escherichia coli, ktorá to spôsobuje. Neodporúčam, zažili sme si svoje,“ dodáva.

Obľúbeným miestom na schladenie sa je jazero Úhorná, známe aj ako Smolnícky tajch v blízkosti obcí Úhorná a Smolník obklopené lesmi Volovských vrchoch. Už klasikou kúpania na východe je Zemplínska Šírava pri Michalovciach. 

Viackrát odzneli tipy na kúpanie sa aj v susednom Prešovskom kraji. Pätnásť minút od Prešova sa nachádza Vodná nádrž Sigord a viacnásobným tipom bola aj Domaša. Tam si ale dávajte pozor, podľa Všeobecného záväzného nariadenia je tam počas turistickej sezóny od 1. júla do 31. augusta zakázaný vstup so psom na pláže.




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj