FOTO: Z vraku auta si bezdomovci urobili bývanie. Rušili nočný kľud a Južania sa necítili bezpečne. Konečne ho odtiahli


FOTO: Z vraku auta si bezdomovci urobili bývanie. Rušili nočný kľud a Južania sa necítili bezpečne. Konečne ho odtiahli
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Železníky/Kristína Manduľáková

Nehybné vraky áut zrejme nájdeme v každom meste, no v Košiciach sa z jedného z nich stalo prechodné bydlisko ľudí bez domova. Na takto odstavené auto, ktoré nielenže zohavovalo košické sídlisko, ale bolo aj príčinou rušenia nočného pokoja, upozornila miestna obyvateľka.

„Rada by som dala podnet na riešenie problému, ktorý už dlhšie pretrváva na Lomonosovovej, respektíve Dunajskej ulici. Je tu odparkovaný vrak bez evidenčného čísla vozidla, odhadom už určite viac ako pol roka, bez kolesa, z ktorého si bezdomovci, respektíve aj iní neprispôsobiví občania urobili svoj večerný/prespávací príbytok,” napísala s tým, že v danej lokalite sa denne prechádzajú psíčkari a vďaka vyčíňaniu týchto ľudí sa tu znížila bezpečnosť.

Galéria: 5 fotiek

Ďalší problém s týmto vrakom bol spojený aj so samotným parkovaním. Tak ako aj na iných sídliskách, aj na Juhu je problém s parkovaním, a tak toto nepojazdné auto len zaberá miesto. „Ten vrak už je tam minimálne dva roky… Chodím okolo neho denne do práce. Akurát predtým ešte mal značky aj koleso, ale postupne už zapúšťa korene do chodníka,” reagoval Jan.


Na príspevok reagoval aj Tomáš, ktorý uviedol, že podnet ohľadom tohto auta už viackrát podal cez políciu, avšak neúspešne. „No vraj s tým nevedia nič robiť,” napísal.

Len pár dní po tom, čo sa táto fotografia objavila na sociálnej sieti, informovala starostka Mestskej časti Košice - Juh Anna Súkeniková o tom, že vrak automobilu bol po dohode s majiteľom odtiahnutý za spolupráce s mestskou políciou. Na Lomonosovovej tak auto už nezaberá parkovacie miesto a obyvatelia sa nemusia obávať hluku či osôb, ktoré sa tam neoprávnene vyskytovali.