Zážitok ako z filmu. Kaštieľ Betliar spúšťa večerné prehliadky po západe slnka


Nočná prehliadka kaštieľa Betliar? Nezabudnuteľný zážitok

Foto: Zážitok ako z filmu. Kaštieľ Betliar spúšťa večerné prehliadky po západe slnka Foto: Slovenský cestovateľ

Omrzeli vás už bežné prehliadky a nadobúdate pocit, že na Slovensku už viac neuvidíte? V prípade, ak chcete zažiť jedinečný zážitok, v našej krajine sa stále skrýva množstvo krás. Výnimkou nie je ani najnovší počin Múzea Betliar, vďaka ktorému precítite neopakovateľnú atmosféru a zažijete kus našich dejín.

Pripravte sa na jedinečný zážitok, kaštieľ Betliar spúšťa akciu, akú ste ešte nevideli. Zažite, ako sa páni z dávnych čias cítili vo svojich honosných zámkoch po západe slnka. „Prejdite sa po točitých schodoch, určených pre služobníctvo šľachtickej rodiny, nahliadnite do kotolne kaštieľa, pozrite si zblízka honosný červený prijímací salón a vychutnajte si pocit, keď stojíte medzi tisíckami kníh priamo uprostred historickej knižnice kaštieľa, pozýva návštevníkov múzeum Betliar. 


Množstvo zážitkov na miestach, čo by kameňom dohodil

Ako múzeum pripomína, s posledným slnečným lúčom sa mení aj celý zážitok. „Navštívte kaštieľ vo večerných hodinách, keď majú vnútorné priestory úplne inú atmosféru ako počas denných prehliadok,“ píšu.


Netreba však zabúdať, že región starého uhorského rodu Andrášiovcov skrýva aj ďalšie krásy. Len pár kilometrov od prekrásneho kaštieľa leží stredoveký hrad Krásna Hôrka, no aj Mauzóleum Andrášiovcov, ktoré odhaľuje príbeh lásky tohto rodu. 

Múzeum si toto leto pripravilo ďalší program aj na len nedávno zrekonštruovanom hrade Krásna Hôrka, ktorý len pred dvanástimi rokmi spustošil ničivý požiar. Leto budú večerné prehliadky venované téme ‘120 rokov Františkinho múzea na hrade Krásna Hôrka – Čoho sa jej ruka dotkla, na čom spočinul jej pohľad’. Pri príležitosti 120. výročia založenia Františkinho múzea na hrade Krásna Hôrka je v kaštieli Betliar od 9. decembra 2023 otvorená nová výstava s rovnakým názvom,“ dodáva múzeum. 

Nočné prehliadky nájdete aj na Spišskom hrade

Podobný koncept zožal úspech už aj na Spiši. Hrad rok čo rok navštívia tisíce návštevníkov. Po novom ho môžete vidieť v úplne inom svetle. Spišský hrad totiž ponúka aj nočné prehliadky, počet vstupov je však obmedzený. Na každý termín môže prísť len 300 návštevníkov. Tieto prehliadky začínajú tesne pred západom slnka, vďaka čomu si ho môžete vychutnať z areálu hradu.




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj