FOTO+VIDEO: Požiar na Betliari? Hasiči si vyskúšali evakuáciu vzácnych exponátov


Spravodajstvo Betliar

Foto: FOTO+VIDEO: Požiar na Betliari? Hasiči si vyskúšali evakuáciu vzácnych exponátov
Galéria: 16 fotiek
Foto: Facebook/Územná organizácia DPO SR Rožňava/Michal Terrai

V závere júna si hasiči z viacerých oddielov v Košickom kraji vyskúšali taktické cvičenie zamerané na likvidáciu požiaru v červenom salóniku v kaštieli Betliar. Okrem imitovaného hasenia požiaru si vyskúšali aj evakuáciu vzácnych exponátov, ktoré dotvárajú historický nádych bývalého sídla rodiny Andrássyovcov.

Cvičenie bolo ohlásené na operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach krátko po 9:00 hod. Hneď na to sa na miesto udalosti vydali príslušníci Hasičského a záchranného zboru z Hasičskej stanice v Rožňave, Moldave nad Bodvou, Dobšiná a Bidovce. Nechýbali ani dobrovoľníci z Betliara, Gemerskej Polomy, Rožňavy a Rudnej.

„Veliteľ zásahu si vzhľadom na rozsah požiaru na mieste udalosti zriadil krajský riadiaci štáb s 5 členmi štábu. Pri zásahu zasahovalo 18 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru s 5 kusmi hasičskej techniky a 20 členov dobrovoľných zborov obcí s 3 kusmi hasičskej techniky,” priblížili záchranné zložky na sociálnej sieti.

Cvičenia záchranných zložiek nie sú ničím neobvyklým. Ich cieľom je zistiť, ako sú príslušníci jednotlivých zložiek pripravený na konkrétne situácie, ku ktorým by mohlo v praxi dôjsť. Zámerom je preverenie ich schopností, spolupráce a komunikácie, ktoré sú kľúčovými pri záchrane majetku a životov. O podobných cvičeniach sme informovali už niekoľkokrát. Naposledy si spoluprácu otestovali záchranári, hasiči a policajti na Zemplíne, kde došlo ku fingovanej nehode autobusu. Viac o tomto cvičení sa dočítate na tomto odkaze.





Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj