Na členky si už pozor dávať nemusíte. V Košiciach opravujú zanedbané chodníky, investovali do toho stotisíce


Foto: Na členky si už pozor dávať nemusíte. V Košiciach opravujú zanedbané chodníky, investovali do toho stotisíce Foto: Facebook/Košice - Mesto Košice

Košice dlhodobo trápia nevyhovujúce chodníky a cesty kvôli nedostatočným investíciám v minulosti. Investičný dlh na cestných komunikáciách v meste dosahuje stovky miliónov eur. Poslednou najväčšou investíciou bola modernizácia Slaneckej cesty v mestskej časti Nad jazerom, ktorá pozostáva zo štyroch pruhov a nového zdieľaného chodníka pre peších a cyklistov. Minulý rok sa dočkali novej cesty aj medzi Perešom a Lorinčíkom, pozornosť získala aj Krosnianska, Hronská či Masaryková ulica.

Za posledné tri mesiace bolo opravených viac ako 10-tisíc metrov štvorcových výtlkov vo všetkých mestských častiach. Mesto prioritizovalo opravy výtlkov na trasách MHD a dopravne najvyťaženejších komunikáciách už v úvode jari. Po schválení rozpočtu sa práce rozšírili aj na vnútrosídliskové cesty. Výtlky sú monitorované mestskými službami a hlásené občanmi, ktorí môžu svoje podnety zasielať na adresu udrzbaciest@kosice.sk.


Tento týždeň začalo mesto Košice rozsiahle opravy chodníkov, na ktoré mestské zastupiteľstvo schválilo ešte v máji 600-tisíc eur. V prvej polovici júla uvidíte robotníkov na uliciach Amurská, Ždiarska, Bukureštská, Ťahanovské riadky, Krakovská a Južná trieda. Postupne sa práce presunú aj do ďalších mestských častí.

Okrem chodníkov sa rekonštruujú aj schody na Krakovskej ulici na Železníkoch a čoskoro sa začne modernizácia oporného múru pod Šibenou horou na Rastislavovej ulici. Ak sa mestu podarí úspešne podpísať zmluvu s úspešným uchádzačom, opráv sa dočkajú aj cesty na Jantárovej, Watsonovej, Mliečnej a Tolstého ulici.