V zásielke z Thajska sa namiesto detskej stavebnice nachádzali drogy. Stopli ju na košickej pobočke


Na colný úrad dorazila zásielka z Thajska, namiesto hračky našli drogy

Foto: V zásielke z Thajska sa namiesto detskej stavebnice nachádzali drogy. Stopli ju na košickej pobočke Foto: Facebook/Finančná správa/úprava redakcie

Na košickú Pobočku colného úradu Pošta dorazil na prvý pohľad nenápadný a bežný balík v hodnote 25 eur. V zásielke z Thajska sa nachádzala detská stavebnica, ktorá mala byť doručená do rúk súkromnej fyzickej osoby na Slovensku. Príslušníci finančnej správy vykonali RTG kontrolu danej zásielky, a keďže sa im jej obsah nepozdával, vykonali úplnú kontrolu. Ako sa zdá, ich odhad bol správny, namiesto stavebnice v nej našli marihuanové šišky.

„V originálnom balení známej plastovej stavebnice sa okrem farebných kociek objavili aj vákuovo zabalené marihuanové šišky s hmotnosťou 514 gramov. Zaujímavosťou tohto prípadu je, že názov odosielateľa budil dojem, že ide o firmu súvisiacu s detskými hračkami,” objasnila finančná správa.


Zásah priamo v teréne

Počas minulého týždňa došlo aj k ozbrojenému zásahu príslušníkov finančnej správy, ktorý v jeden večer, krátko po polnoci, zastavili na Alejovej ulici v Košiciach osobné auto, ktoré podrobili kontrole interiéru aj batožiny. Ani tu však neobstáli naprázdno. V príručnej taške vodiča našli uzatvárateľné plastové vrecko, ktorého obsah vodič údajne nepoznal. Potvrdilo sa však, že išlo o metamfetamín.


Úspešný bol aj zásah v Moldave nad Bodvou, kedy dodávku okrem príslušníkov finančnej správy skontroloval aj služobný pes. Vďaka jeho schopnostiam a výcviku sa mu podarilo odhadol objaviť 110 gramov zelenej sušiny v príručnej batožine. „Spolujazdec a majiteľ príručnej batožiny po odhalení tvrdil, že zelenú sušinu s hmotnosťou 110 gramov našiel na Šírave a nepatrí mu,” informovala finančná správa.


Jazdil pod vplyvom drog

Kontrole sa počas minulých dní podrobil aj vodič osobného auta, ktorý javil známky požitia alkoholu alebo inej návykovej látky. Artikuloval nezrozumiteľne a tvrdil, že biela kryštalická látka, ktorú našli v čiernej uzatvárateľnej kovovej nádobe, je jeho kĺbová výživa. Príslušníkom sa táto informácia nepozdávala, a tak podrobili neznámu látku identifikácia, na základe ktorej sa podarilo zistiť, že ide o 40,5 gramov drogových prekurzorov.

„V tomto prípade vzniklo vodičovi okrem podozrenia zo spáchania trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, ich držania a obchodovania s nimi aj podozrenie z naplnenia skutkovej podstaty trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,” dodal colný úrad.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy