FOTO: V areáli bývalého družstva v Slanci sa kopilo vyše 500 vriec nebezpečného odpadu. Polícia už obvinila dve osoby


FOTO: V areáli bývalého družstva v Slanci sa kopilo vyše 500 vriec nebezpečného odpadu. Polícia už obvinila dve osoby
Galéria: 3 fotky
Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Enviropolícia obvinila dve dospelé osoby z trestného činu neoprávneného nakladania s odpadmi. Obvineniu čelí 48-ročný muž z Košíc a 42-ročná žena z michalovského okresu, ktorí mali ako konatelia dvoch spoločností ukladať v areáli bývalého poľnohospodárskeho družstva v obci Slanec nebezpečný odpad najneskôr do marca 2021.

Na tomto území našli 537 kusov textilných veľkokapacitných vakov, ktorých obsahom bolo viac ako 350 ton tuhých odpadov z čistenia plynu obsahujúcich nebezpečné látky. „Tento nebezpečný odpad bol uložený so súhlasom správcu družstva, čím obvinení nakladali s odpadom v rozpore so zákonom o odpadoch v celkovom rozsahu takmer 114-tisíc eur,” informovala polícia.

Zároveň dodala, že vyšetrovateľ vzniesol mužovi obvinenie za prečin neoprávneného nakladania s odpadmi, nakoľko obvinený zabezpečil prepravu a dal zlikvidovať tento odpad v spoločnosti v Bratislave, pričom zatajil jeho nebezpečnosť a deklaroval ho ako ostatný odpad.

️️️Polícia upozornila, že takýmto konaním dochádza k ohrozovaniu a poškodzovaniu environmentálnych a ekonomických záujmov spoločnosti, ako aj osobných záujmov osôb, ktorým sa takýto odpad môže ocitnúť na pozemku. V prípade dokázania viny hrozí osobám, ktoré sa takého konania dopustia, až päť rokov za mrežami.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo


Prečítajte si viac: