FOTO: Nebezpečný nález na horskom priechode Dargov. Pyrotechnici likvidovali muníciu z druhej svetovej vojny


FOTO: Nebezpečný nález na horskom priechode Dargov. Pyrotechnici likvidovali muníciu z druhej svetovej vojny
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj

Nebezpečný nález v jednom z lesov v Košickom kraji. Počas posledných dní boli pyrotechnici z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach vyslaní do oblasti horského priechodu Dargov. Na danom mieste likvidovali 58 kusov nájdenej munície, ktorá pochádzala z druhej svetovej vojny. O prípade informovala polícia Košického kraja na sociálnom médiu Facebook.

Niektoré kusy munície kvôli riziku nebezpečenstva nebolo možné previezť. V dôsledku toho ich pyrotechnici museli za prísnych bezpečnostných opatrení zneškodniť na mieste nálezu.

Aj napriek tomu, že ide o historické kusy, pre verejnosť môžu byť stále nebezpečné. Polícia tak žiada občanov, aby s nájdenou muníciou za žiadnych okolností nemanipulovali. V prípade, že im daný nález skríži cestu pri prechádzke v lese alebo na hociktorom inom mieste, je potrebné, aby okamžite kontaktovali políciu. Následne sa o likvidáciu postará policajný pyrotechnik.


Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo


Prečítajte si viac: