Meškanie letov do Turecka pretrváva. Rovnaký scenár sa odohráva aj na košickom letisku


Foto: Meškanie letov do Turecka pretrváva. Rovnaký scenár sa odohráva aj na košickom letisku Foto: Ilustračné foto/pexels.com

Máte naplánovanú dovolenku do Turecka? Skontrolujte si pre istotu svoj let. Česká letecká spoločnosť Smartwings, ktorá premáva aj z košického letiska, zaznamenala počas víkendu viaceré omeškania letov. Jej hovorkyňa Vladimíra Dufková pre portál Zdopravy.cz uviedla, že počas soboty 29. júna z tureckej Antalye meškali všetky lety.

„Pokiaľ Eurocontrol nevyrieši s tureckými dispečermi letovej prevádzky riadne riadenie lietadiel v tureckom vzdušnom priestore tak, aby nedochádzalo k zbytočnému oneskorovaniu letov a vyčkávaniu lietadiel pred pristátím či dokonca k vynútenej diverzii lietadiel na náhradné letisko, budeme musieť časť alebo všetky lety zrušiť,” priblížila Dufková prebiehajúci problém.

Spomínaná letecká spoločnosť pre tohtoročnú letnú sezónu pripravila 58 lietadiel. V súčasnosti realizuje približne 250 letov denne. V prípade, ak by došlo k rušeniu letov, dotklo by sa to aj slovenských pasažierov, ktorí na svoju dovolenku odlietajú z Košíc.

V predošlých dňoch si mnohí z nich svoj let do Antalye o niekoľko hodín predĺžili. Ako uviedol pre portál tvnoviny.sk hovorca Letiska Košice Juraj Tóth, daný let sa omeškal o necelé tri a pol hodiny. V bežných situáciách ide len o jedno alebo dvojhodinové meškanie.

Ani počas dnešného dňa sa situácia na košickom letisku nezlepšila. Odletová brána (gate) pre let do Antalyie, ktorý sa mal uskutočniť o 12:10 hod., je stále uzatvorená. Do uvedeného letoviska majú dnes poletieť ešte štyri lety. Posledný má odletieť vo večerných hodinách o 20:25 hod.


O tom, ako to momentálne s plánovanými odletmi vyzerá, sme kontaktovali letisko. Článok budeme aktualizovať o jeho stanovisko.




Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: