V mestskej časti Džungľa zrazil vlak osobu, ktorá nemala na trati čo robiť. Vlaky nabrali až stominútové meškanie


Foto: V mestskej časti Džungľa zrazil vlak osobu, ktorá nemala na trati čo robiť. Vlaky nabrali až stominútové meškanie Foto: unsplash.com

Úmrtí na železniciach je v poslednom období stále čoraz viac, za posledné dva mesiace ide už o šiestu obeť vlakovej nehody v Košickom kraji. K zrážke rýchlika R 603 smerujúceho z Bratislavy do Košíc a osoby, ktorej totožnosť košická polícia nešpecifikovala, došlo v pondelok 1. júla okolo 13:25 hod. na železničnej trati v mestskej časti Džungľa.

„Rušňovodič aj napriek použitiu rýchlo činného brzdenia pre krátku vzdialenosť zrážke nedokázal zabrániť. Žiaľ, osoba utrpela zranenia nezlučiteľné so životom,” uviedla pre našu redakciu krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Následkom incidentu bola vlaková doprava v tomto úseku na oboch koľajach dočasne prerušená. Oblasť vyšetrovala polícia a následky nehody boli odstránené krátko pred 15:00 hod. Obmedzenia sa dotkli aj ďalších vlakov, a to dvoch regionálnych expresov na linke Košice - Lipany a dvoch osobných vlakov v úseku Košice - Prešov, ktoré nabrali meškanie do 30 minút, expres smerujúci z Lipian do Košíc získal meškanie až 101 minút. Dotknutý vlak smerujúci z Bratislavy do Košíc dorazil do cieľovej stanice s meškaním 109 minút.

Polícia začala vo veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Bližšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: