Pacientka internej kliniky v Košiciach chváli prístup zdravotníkov. Správajú sa k nám ako k rodičom, tvrdí


Foto: Pacientka internej kliniky v Košiciach chváli prístup zdravotníkov. Správajú sa k nám ako k rodičom, tvrdí Foto: Univerzitná nemocnica L. Pasteura Košice

Zdravotnícka práca obnáša omnoho viac než sa na prvý pohľad zdá. Nejde len o starostlivosť o pacientov, ale aj vľúdny prístup, ktorý dokáže aj na diaľku vyčarovať atmosféru domova. Oceniť to dokážu najmä samotní pacienti, ktorým tak pobyt v nemocnici prejde rýchlejšie. O svoju skúsenosť sa podelila aj pani Milada, ktorá je hospitalizovaná v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura Košice.

V nemocnici je už niekoľko dní, konkrétne na internej klinike na oddelení C pre ženy. „Lekári sa k nám správajú ako ku vlastným rodičom. Sestričky sú veľmi zlaté osôbky, s veľkou láskou sa tu o nás starajú. Vychádzame s nimi ako s vlastnými sestrami, bratmi či deťmi,“ opisuje svoju príjemnú skúsenosť.


Rovnaká atmosféra vládne aj medzi pacientkami. Ide o rodinnú atmorsféru, pričom pobyt v nemocnici im kráti spoločne strávený čas. Zvyknú ho tráviť najmä pri modlitbe. V rámci toho ich pravidelne navštevuje aj duchovný otec, ktorý im ponúka aj svätú spoveď. „Aj keď nám teraz zdravie nepraje, vďaka personálu oddelenia C máme zdravú dušičku,“ dodáva pani Milada.

Na jej pochvalu reagovala aj pracovníčka nemocnice Veronika. „My ďakujeme za také pacientky, ktoré vedia oceniť našu ťažkú prácu, byť vďačné a vidia, že to nie je sedenie pri kávičke s vyloženými nohami,“ uviedla pod ďakovným príspevkom.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: