Spomaľovače v Starom meste rozhádali Košičanov. Kde neboli diery, máme retardéry, hnevajú sa, iní ich chcú aj inde


Foto: Spomaľovače v Starom meste rozhádali Košičanov. Kde neboli diery, máme retardéry, hnevajú sa, iní ich chcú aj inde Foto: Facebook/Košice - kuriozity a absurdity

Doprava v centre Košíc dokáže niekedy potrápiť aj skúsenejších vodičov. Mesto preto podniká kroky, aby ju sprehľadnilo alebo urobilo bezpečnejšou. Avšak to sa nestretlo s pochopením všetkých vodičov, pričom jeden z nich vyjadril svoju nespokojnosť rovno na sociálnom médiu.

„Posledné metre cesty, kde neboli diery, dostali ďalšie retardéry. Ešte by to chcelo dať všade popri cesto sivo-čierno-žlté stĺpiky nech máme aj vizuálnu kompletku,“ rozčúlil sa v príspevku Matej. Zároveň zverejnil aj fotografie spomaľovacích prahov na Alžbetinej a Orlej ulici.

S jeho nespokojnosťou sa stotožnili viacerí. V diskusii sa pýtajú, či im mesto preplatí výmenu tlmičov v ich autách. Používateľ Stanislav však nechápe, ako sa im môžu týmto spôsobom poškodiť vozidlá. Hovorí, že predáva diely na autá, ale väčšiu blbosť ešte nepočul.


Väčšina diskutujúcich však vidí problém v tom, že mnohí jazdia v meste prirýchlo. Uviedli aj svoje skúsenosti. „Každé ráno tam sedíme na rannej káve a niekedy ma až zdvihne zo stoličky, keď vidím, ako tam niektoré choré hlavy lietajú,“ uviedol Attila a dodal, že je tam veľa detí.

Riešenie vidia v namontovaní ďalších spomaľovacích prahov aj na iných uliciach. Zazneli také lokality ako napríklad pri pešej zóne na úrovni predajne Milk Agro, na Vodnej ulici alebo ku Gastrodomu. Zamysleli sa aj nad možnosťou úsekového merania rýchlosti.

Niektorí sa domnievajú, že by mesto malo konečne zakázať vstup vozidiel do historického centra mesta autám. „Retardér by nebol potrebný, keby mesto konečne zakázalo vstup do historického centra autám, ktoré tam nemajú čo robiť,“ skonštatoval používateľ Matej.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: