FOTO: Alarmujúce čísla za posledné dva dni, na cestách Košického kraja chytili až 36 opitých vodičov


FOTO: Alarmujúce čísla za posledné dva dni, na cestách Košického kraja chytili až 36 opitých vodičov
Galéria: 6 fotiek
Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj

Včerajšie policajné kontroly na Zemplínskej Šírave opäť raz potvrdili, že vodiči sú nepoučiteľní. Aj napriek avizovaným kontrolám zo strany polície sa nájdu takí, ktorí si za volant sadnú pod vplyvom alkoholu, neuvedomujúc si vážnosť svojho konania a následky, ktoré by mohlo priniesť.

Preto sa aj v úvode týždňa vydali na cesty Košického kraja, kde sa od 08:00 hod. rána zamerali na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky. Počas štvorhodinovej akcie si posvietili na vodičov, ktorí mali ťažkú nohu na plyne, na tých, ktorí nepohrdli pohárikom pred jazdou ale aj na spôsob jazdy motocyklistov.


Dychovú skúšku podstúpilo takmer 1800 vodičov, pričom jej výsledok nebol opäť pozitívny. Za volant si pod vplyvom alkoholu sadlo až 20 vodičov, pričom včera ich bolo len o štyroch menej. Tieto čísla sú alarmujúce, rovnako ako zistenie, že až štyria šoféri nafúkali nad jedno promile.

Medzi ďalšie priestupky, ktorých následky môžu byť v prípadne dopravnej nehody fatálne, bolo nedodržiavanie rýchlosti u 50 vodičov a ďalších 37 si „zabudlo“ zapnúť bezpečnostný pás. „V akciách zameraných na odhaľovanie vodičov pod vplyvom alkoholu a omamných látok bude polícia v Košickom kraji pokračovať aj naďalej i počas letnej turistickej sezóny a naďalej platí, že policajti budú k takýmto nezodpovedným vodičom pristupovať nekompromisne, pretože alkohol za volantom je totálne neakceptovateľný,” uviedla krajská polícia.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo


Prečítajte si viac: