Zvrat v prípade samovraždy mladého Romana. Obvinili jeho spolužiačku v Parchovanoch


Foto: Zvrat v prípade samovraždy mladého Romana. Obvinili jeho spolužiačku v Parchovanoch Foto: canva/Facebook/úprava redakcie

V prípade tragédie mladého deviataka Romana, ktorý v závere minulého roka skočil zo strechy školy, sa objavili nové informácie, ktoré priniesli noviny televízie Joj. Podľa ich zistení obvinila polícia Romanovu spolužiačku S. Š. pre zločin účasti na samovražde. Toto obvinenie bolo vznesené ešte koncom júna na pokyn Krajskej prokuratúry Košice, teda po šiestich mesiacoch od začiatku vyšetrovania.

Predpokladá sa, že obvinená dievčina podá sťažnosť voči obvineniu, ktoré má kvôli Romanovmu mladistvému veku prísnejšiu formu. V prípade dokázania viny by jej teda hrozili dva až osem rokov za mrežami.

K posunu v prípade sa pre televíziu vyjadril aj Romanov otec: „Áno, o obvinení spolužiačky som už bol informovaný. Počkáme aj s našim právnikom na oficiálne doručenie obvinenia. Uvedomujem si, aké následky táto skutočnosť môže priniesť obvinenej. Preto sa ďalej k obvineniu zatiaľ vyjadrovať nebudem.”


K nešťastnej udalosti došlo koncom roka 2023, kedy 15-ročného Romana k ukončeniu svoju života doviedlo dlhodobé šikanovanie zo strany jeho spolužiakov. Tí mu mali nadávať a vynímať ho zo svojho kolektívu. Dokonca aj pri tom, ako stál na streche a chystal sa skočiť, mu nadávali, povzbudzovali ho k skoku a nakrúcali na mobil. Romanov otec sa preto snaží od tragédie poukázať na to, že vedenie školy túto dlhodobú šikanu prehliadalo. Len donedávna však nepadli žiadne konkrétne obvinenia, prvé prišlo až teraz.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: