Toto tu predtým nebolo, hnevajú sa Košičania na skrátenie otváracích hodín na pošte. Inde zas pobočky zavreli úplne


Foto: Toto tu predtým nebolo, hnevajú sa Košičania na skrátenie otváracích hodín na pošte. Inde zas pobočky zavreli úplne Foto: googlemaps/KVP- najkrajšie sídlisko v Košiciach/LČ

Viaceré pobočky Slovenskej pošty budú počas nasledujúcich troch mesiacov dočasne zatvorené, prípadne budú fungovať v obmedzenom režime. Dôvodom je čerpanie dovoleniek zamestnancov pošty a ich presunutie na viac vyťažené pobočky. Niektorí Košičania tak musia zájsť na poštu o čosi ďalej, v niektorých prípadoch až na druhé sídlisko.

V termíne od 1. júla do 30. septembra nebudú poskytovať poštové služby na pobočkách Košice 4 na Komenského na Sever, Košice 10 na Triede SNP na Terase, Košice 14 na Mliečnej ulici v Košickej Novej Vsi a Košice 17 na Abovskej v Barci. Na ďalších svojich prevádzkach spoločnosť skrátila otváracie hodiny počas júla a augusta. Tento krok Slovenskej pošty však spustil vlnu negatívnych reakcií u obyvateľov sídliska KVP, ktorí nie sú spokojní s obmedzenými otváracími hodinami na Pošte 23 na Cottbuskej.


„Tak toto je už v pr*edli! Jedna pošta na také sídlisko a ešte si robia čo chcú! Nie aby boli oni pre ľudí, ale ľudia sa budú musieť im milostivým prispôsobiť! Selé sle!,” napísal Ján. „No nič v zlom, ale toto je nenormálne! Na také veľké sídlisko absolútne nevhodné. Robia si čo chcú. Predstavte si, že to urobia obchody, alebo lekári,” reagovala pohoršene Gabriela. Je tam každý deň dosť ľudí. Ľudia robia aj na zmeny a už len žlté lístočky hádaj kde musia vyberať... Tu nejde o to, že je leto. Pamätám, že to bolo otvorené v lete aj dlhšie. Len možno pošta ako inštitúcia rieši za málo peňazí málo ľudí, a to je na 22-tisíc obyvateľov zle. Lebo niektoré služby idú výhradne iba cez nich a dokonca niektoré ako doporučené zásielky vyzdvihneš podľa bydliska iba tam,” pridal svoj postreh Marián.



„Toto predtým nikdy nebolo,” zhodnotila Tatiana. „Vždy to takto nebolo. Tu ide o iné. Malo peňazí, menej ľudí. Prečo kedysi bolo otvorené od rana do večera a aj sobota? A teraz škrtajú hodiny. Kľudne sa môže o pár rokov stať, že ju zatvoria úplne,” vyjadril sa Marcel. Slovenská pošta však reagovala, že k takýmto obmedzeniam pristupuje každoročne za účelom zabezpečenia čerpania dovoleniek zamestnancov a ich regenerácie. Vedúci odboru komunikácie a marketingu tiež potvrdil, že Slovenská pošta aktuálne neruší žiadne pobočky.

Nie všetci však vidia vo vzniknutej situácii problém. „Ja už poštu využívam málo, väčšinou riešim zasielanie cez zasielkovňu,” napísala Svetlana. „Ľudia, kľud. Na leto majú stále takto hodiny. Nerobte zbytočne paniku, v septembri budú ,po starom´,” zdôraznila Jana.

Barčania spísali petíciu

Aj napriek negatívnym ohlasom, ktoré prevyšujú tie pozitívne, sa v oveľa viac nezávidenia hodnej situácii ocitli obyvatelia mestskej časti Barca a Šebastoviec, kde počas troch mesiacov dočasne uzavreli pobočku Pošta 17. Svoju nespokojnosť s týmto rozhodnutím pošty vyjadrili občania využívajúci služby tejto pobočky podpísaním petície a zaslaním otvoreného listu ministrovi dopravy.

Slovenska pošta dáva zároveň do povedomia, že v Košiciach je aktuálne k dispozícii až dvadsať BalíkoBOXov a šesť PoštaPOINTov, kde je možný výdaj balíkových zásielok. Doručovanie zásielok bude zabezpečené v plnom rozsahu vrátane doručovania dôchodkov na adresu domov, doručovania listových zásielok aj balíkov.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: