V Košickom kraji od rána prebiehali cestné kontroly. Dychová skúška odhalila alkohol u viacerých vodičov


Foto: V Košickom kraji od rána prebiehali cestné kontroly. Dychová skúška odhalila alkohol u viacerých vodičov Foto: freepik.com (ilustračné)

Aj napriek tomu, že platí zákaz požívania alkoholických nápojov pred riadením dopravného prostriedku, niektorí vodiči a cyklisti pohárikom nepohrdnú. Policajti z Košického kraja počas dnešného dňa skontrolovali v rámci celého kraja viacerých vodičov, pričom niektorým dychová skúška namerala pozitívny výsledok.

Kontroly prebiehali už do rána od 8:00 hod. Počas celokrajskej štvorhodinovej kontroly polícia upriamila pozornosť najmä na Zemplínsku Šíravu. Prístup do a z rekreačnej oblasti zostal úplne uzavretý. V dôsledku toho musel byť každý vodič podrobený dychovej skúške.

Zo 4 530 kontrol bolo 16 pozitívnych. Do jedného promile nafúkalo 13 šoférov. Ďalší dvaja nafúkali viac ako jedno promile. V dôsledku toho boli prevezení do policajnej cely pre podozrenie zo spáchania trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Výnimku netvorili ani cyklisti. Jeden z nich nafúkal takmer jedno promile. O jeho ďalšom osude rozhodne správny orgán.

Vodiči áut, ktorí nafúkali, prišli o vodičský preukaz. Rovnako im bola zakázaná aj ďalšia jazda.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: