S opravou mosta na Furči sa začne v polovici leta. Už v septembri by po ňom mohli vodiči bezpečne jazdiť


Foto: S opravou mosta na Furči sa začne v polovici leta. Už v septembri by po ňom mohli vodiči bezpečne jazdiť Foto: Facebook/Košice - Mesto Košice

Most pri Pošte 22 na sídlisku Dargovských hrdinov, ktorý prešiel v rokoch 2017 až 2018 rekonštrukciou za vyše jedného milióna eur, bol po dvoch rokoch v takom stave, že mesto vyreklamovalo jeho opravu u zhotoviteľa a vodičov tam čakajú rôzne obmedzenia.

Medzičasom prebiehali naťahovačky medzi mestom a zhotoviteľom, pričom mesto tvrdilo, že pri rekonštrukcii došlo ku konštrukčným chybám, zhotoviteľ však videl problém v takzvaných bludných prúdoch. Ku vzájomnej dohode došlo napokon na stredajšom rokovaní.

S opravami poškodeného mostného záveru a ďalších porúch sa tak konečne začne v polovici augusta, pričom náklady bude znášať spoločnosť Metrostav, ktorá most rekonštruovala a následne aj v decembri minulého roka opravovala pravú stranu mosta v smere na Mier. K tomu sa však pridala aj ľavá strana, kde sa objavili ďalšie poškodenia a nedostatky, v dôsledku čoho je tento úsek uzavretý a motoristi či mestská hromadná doprava využívajú iba dva jazdné pruhy na pravej strane.



V rámci opráv dôjde k výmene dvoch poškodených kusov mostných záverov za nové, pričom po kompletnej a zrekonštruovanej štvorprúdovej vozovke by tak mohli vodiči jazdiť už v septembri.

„Pôjde o väčšiu opravu, než sme zažili minulý rok v decembri. Musia sa opraviť mostné závery na oboch stranách mosta, aby sa pevne ukotvili a nepretekala cez nich voda. Okrem toho dôjde k oprave mosta aj zdola s dôraznom na trámy a nosníky. Ak pôjde všetko hladko, oprava na oboch stranách mosta by mala trvať len niekoľko týždňov a v priebehu septembra by ho už bolo možné naplno využívať vo všetkých štyroch pruhoch,“ uviedol vedúci referátu dopravy magistrátu mesta Košice Jozef Mikula.


Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: