Autobusy a električky prechádzajú do prázdninového režimu. Premávku košickej MHD ovplyvní aj rekonštrukcia


Foto: Autobusy a električky prechádzajú do prázdninového režimu. Premávku košickej MHD ovplyvní aj rekonštrukcia Foto: Facebook/Košice - Mesto Košice

Počas najbližších dvoch mesiacov budú prebiehať v úseku zastávok Bosáková - BPMK - Bukovecká obojsmerne a po etapách veľkoplošné opravy vozovky na ceste I/16. Z toho dôvodu bude v období od 29. júna do 22. augusta vo vybraných časoch čiastočne ovplyvnené zastavovanie autobusových liniek 19, 31, 52, 54, RA5, RA6 a N7 na jednotlivých zastávkach MHD na Južnom nábreží. 

„Prosíme cestujúcu verejnosť, aby sledovala zastávkové oznamy a dispečingom zverejňované informácie na webstránke a sociálnych sieťach DPMK,” avizoval Dopravný podnik mesta Košice.

Prázdninový režim

Začiatok júla nie je len začiatkom nového mesiaca, ale hlavne začiatkom letných prázdnin. Z toho dôvodu prechádzajú linky mestskej hromadnej dopravy do prázdninového režimu, ktorý je spojený so zmenami v cestovných poriadkoch. Ak teda budete niekde cestovať, nezabudnite si pozrieť tú správnu kolónku. K obnoveniu premávky školských spojov a k zachádzaniu k školám dôjde až v úvode školského roka, teda 2. septembra 2024.

„Zároveň upozorňujeme na prázdninové úpravy na linkách R4, R5 a R8, rovnako aj na trvalú zmenu odchodu liniek R po 22:00 hod. zo Vstupného areálu U.S.Steel a posledných spojov električkových liniek zo Staničného námestia. K menším posunom odchodov dochádza aj na autobusovej linke 19,” informoval dopravca.


Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: