Neskutočná spúšť okolo smetiakov na Jedlíkovej. Pri tom pohľade ostanete bez slov


Foto: Neskutočná spúšť okolo smetiakov na Jedlíkovej. Pri tom pohľade ostanete bez slov Foto: Facebook/Košice - Kuriozity a absurdity

Udržiavanie poriadku a recyklovanie je veľká téma a problém zároveň každého mesta. Takmer denne sa sociálnymi sieťami zdieľajú fotografie a príspevky, ktoré odkazujú na neporiadok v tej či inej lokalite, pričom jedni ukazujú prstom na druhých a naopak. Tentokrát sa však v skupine zameranej na absurdné a kuriózne situácie v Košiciach objavila fotografia, ktorá vás nechá určite bez slov. Zdá sa, že neporiadok sa urobil tak nejak sám… Veď kto by mal to srdce nechať za sebou takúto spúšť?


Zdroj: Facebook/Košice - Kuriozity a absurdity

„Jedlíkova 5 a robota tmavej mágie,“ napísal autor príspevku. Pod fotografiou sa okamžite spustila diskusia, pričom mnohí sa len chytajú za hlavu. „Ty môj bože, tak toto je brutal,” znela bezprostredná reakcia Petry. „Masaker… Už som snáď videla všetko,” myslí si Daniela. „Aké mesto, taká vizitka,” zhodnotil Alexander.„Sodoma gomora, vidím, že ľudstvu niet pomoci a je jedno, kto to urobil,” napísala Bella.

Niektorí diskutujúci však majú jasno v tom, kto za tento neporiadok môže. Obviňujú z toho spoluobčanov, ktorí údajne disponujú kľúčmi od kontajnerovísk a takúto spúšť zanechávajú všade po meste. Iní zas vidia problém v študentoch, ktorí bývajú v neďalekých internátoch, a práve v čase konca školského roka opúšťajú tieto budovy a vyprázdňujú svoje izby. „Takému človeku zbytočne čokoľvek študovať, hneď dať do rúk krompáč s lopatou,” navrhol Jozef.



Komentujúci tiež prstom ukazujú na spoločnosť Kosit, ktorá má na starosti vyprázdňovanie kontajnerov, keďže sú však plné, zrejme nebolo miesto, kde zvyšok odpadkov umiestniť. „No tie kontajnery vyzerajú plné aj bez toho odpadu okolo, tak neviem kde nastala chyba,” pýta sa Mária. „Čo vlastne vyhodili z košov? Veď sú plné. Nebolo to náhodou tak, že Kosit z nejakého dôvodu neprišiel a študenti, keďže nemali kde hádzať odpadky, tak to ukladali a neskôr tam hádzali?,” podelil sa o svoj postreh Vladimír. 

„Tam to vyzerá byť na iný problém, veď kontajnery sú plné. Končí školský rok, študenti musia odísť, a tak sa vypratali, či? Druhá vec je tá, že tam treba dať čipy rovnako, ako sa dávajú na vedľajšom Luníku 8 - a potom sa tam už nedostane nikto, kto sa tam dostať nemá,” reagoval Ladislav.

Ohľadom tejto situácie sme kontaktovali aj spoločnosť Kosit. Článok budeme aktualizovať o jej vyjadrenie.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: