Osobnosti sídliska Dargovských Hrdinov. Mestská časť slávnostne udelila ceny za mimoriadne výkony a výsledky


Významní obyvatelia Dargovských Hrdinov boli slávnostne ocenení

Foto: Osobnosti sídliska Dargovských Hrdinov. Mestská časť slávnostne udelila ceny za mimoriadne výkony a výsledky Foto: Facebook/Mestská časť Košice-Dargovských hrdinov

Mestská časť Košice-Dargovských hrdinov si váži svoje talenty. Preto sa aj tento rok už po tretíkrát rozhodla oceniť významné osobnosti sídliska verejnými cenami. Slávnostné udeľovanie sa konalo v stredu 26. júna v zasadačke miestneho úradu. O kultúrny program sa postarali študenti Konzervatória Jozefa Adamoviča z Exnárovej 8, ktorí svojimi vystúpeniami prispeli k výnimočnej atmosfére podujatia.

V kategórii fyzických osôb boli ocenení MUDr. Eva Antónyová, učiteľka Alžbeta Polomská a spevák Štefan Štec. Medzi subjektmi získala cenu Materská škola Kalinovská 9. Cenu starostu mestskej časti prevzal Róbert Galovics, riaditeľ Konzervatória Jozefa Adamoviča, a medzi subjektmi sa ocenenie ušlo BMX klubu Košický Šarkaň.

Ceny mestskej časti Košice-Dargovských hrdinov sú verejným a morálnym ocenením, ktoré udeľujeme jednotlivcom a kolektívom za osobitný prínos pri rozvoji mestskej časti, ako aj za vynikajúce tvorivé výkony, významné výsledky a mimoriadne zásluhy vo vedeckej, technickej, umeleckej, športovej, publicistickej, pedagogickej a verejnoprospešnej činnosti,“ vysvetľuje starosta mestskej časti Košice-Dargovských hrdinov Dominik Babušík.


Zdroj: Facebook/Mestská časť Košice-Dargovských hrdinov

Tieto ocenenia sú udeľované na základe návrhov poslancov a komisií miestneho zastupiteľstva, občianskych združení, vedeckých, vzdelávacích, športových a umeleckých inštitúcií, ako aj obyvateľov mestskej časti. Komisia posúdila všetky návrhy a po hlasovaní schválila menoslov ocenených, ktorý bol následne potvrdený na júnovom zasadnutí miestneho zastupiteľstva.

Slávnostné odovzdávanie cien dovolilo verejne vyjadriť vďaku tým, ktorí svojou prácou a nasadením prispievajú k rozvoju a prosperite mestskej časti Košice-Dargovských hrdinov.



Žilina
Bratislava
Trnava
Prešov
Banská Bystrica
Trenčín
Banská Bystrica
Prešov
Trenčín
Bratislava
Žilina
Trnava
Nitra
Nitra