Počas leta na niektorých poštových pobočkách nič nevybavíte. Barčania spísali petíciu


Foto: Počas leta na niektorých poštových pobočkách nič nevybavíte. Barčania spísali petíciu Foto: Facebook/Mesto Krásno nad Kysucou

Počas nasledujúcich troch mesiacov dôjde k zmenám otváracích hodín na pobočkách Slovenskej pošty a viaceré z nich budú dočasne uzatvorené. Týka sa to aj viacerých pôšt v Košickom kraji. Konkrétne v Košiciach má Slovenská pošta 21 pobočiek, pričom v termíne od 1. júla do 30. septembra 2024 budú dočasne neprístupné pobočky Košice 4 na Komenského na Severe, Košice 10 na Triede SNP v Terase, Košice 14 na Mliečnej ulici v Košickej Novej Vsi a Košice 17 na Abovskej v Barci.

Občania, ktorí využívali poštu na magistráte teraz musia zájsť troška ďalej, svoje neodkladné záležitosti si vybavia na pošte na Humenskej. O niečo horšie sú na tom obyvatelia Košickej Novej Vsi, ktorí majú najbližšie poštu až na Triede armádneho generála Svobodu na sídlisku Dargovských hrdinov. Od Komenského je najbližšie pobočka na Poštovej ulici.


Najväčšiu nespokojnosť však prejavili obyvatelia mestskej časti Barca, ktorí spísali petíciu a zároveň zaslali otvorený list ministrovi Ministerstva dopravy Slovenskej republiky. Doteraz sa pod petíciu podpísalo takmer 500 ľudí, ktorí vyjadrili nesúhlas s dočasným zatvorením pošty Košice 17 a presunutím jej činnosti na poštu 12 v mestskej časti Košice - Nad Jazerom.

Svoje stanovisko odôvodňujú tým, že sa pre nich zníži dostupnosť poštových služieb, v dôsledku čoho budú nútení cestovať do vzdialenejších častí mesta, ďalším dôvodom je narušenie prevádzky a zvýšenie časových i finančných nákladov pre miestnych podnikateľov a firmy vrátane košického letiska či zníženie kvality služieb zapríčinených napríklad dlhým čakaním.


Táto pobočka je zároveň spádovou poštou pre obyvateľov Šebastoviec, jej uzatvorenie tak ovplyvní mnohých. Dokonca sa objavili aj obavy, že toto zatvorenie bude trvalé„Slovenská pošta aktuálne neruší žiadne pobočky,” vyvracia tvrdenia o úplnom zatvorení pobočiek spoločnosť s tým, že ide o každoročnú situáciu, kedy sa počas letného dovolenkového obdobia prevádzka jej pobočiek obmedzuje a na viac frekventované pobočky smerujú zamestnanci, ktorí dovolenku nečerpajú.


Slovenska pošta dáva zároveň do povedomia, že v Košiciach je aktuálne k dispozícii až dvadsať BalíkoBOXov a šesť PoštaPOINTov, kde je možný výdaj balíkových zásielok. Doručovanie zásielok bude zabezpečené v plnom rozsahu vrátane doručovania dôchodkov na adresu domov, doručovania listových zásielok aj balíkov.

„Pobočky po skončení letného obdobia sa opäť otvoria pre verejnosť v zmysle platných hodín,” informoval vedúci odboru komunikácie a marketingu Martin Guzi.

Výnimkou nie sú ani ďalšie mestá

Podobná situácia je aj v Rožňave, kde v rovnakom termíne nebude fungovať pobočka pošty Rožňava 3 na Zakarpatskej ulici. Najbližšia pošta tak bude pre verejnosť otvorená na Šafárikovej ulici. Na situáciu si zrejme už zvykli občania Spišskej Novej Vsi, kde k dočasnému uzavretiu poštovej pobočky na Hutníckej 18 na sídlisku Západ došlo ešte začiatkom júna. Počas týchto mesiacov tak musia miestni využívať iné pobočky, pričom najbližšia sa nachádza na Štefánikovom námestí.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: