VIDEO: Košičan zaparkoval na hulváta, smetiari museli za volantom predvádzať husárske kúsky


Foto: VIDEO: Košičan zaparkoval na hulváta, smetiari museli za volantom predvádzať husárske kúsky Foto: Facebook/ Košice - kuriozity a absurdity

Správne parkovanie je podľa väčšiny šoférov banalitou a pri držiteľovi vodičáku aj samozrejmosťou. Niektorí vodiči však deň čo deň dokazujú, že schopnosť správne zaparkovať je v skutočnosti umením kráľov. Svoje o o tom vie aj zamestnanec košického Kositu, ktorý sa musel počas svojej šichty popasovať s jedným z nich.

Bežný deň v práci mu ozvláštnil šofér strieborného mercedesu, ktorý pri svojom parkovacom úkone rozhodne nedbal na to, aby sa okolo jeho vozidla dalo pokojne prechádzať. Vynášanie odpadkov spred bytových domov na jednom z košických sídlisk sa tak pre vodiča smetiarskeho auta z bežnej rutiny zmenilo na kaskadérsky kúsok. 

Manéver, ktorý mohol na oboch vozidlách urobiť viac než len poškrabanie laku, však zvládol s gráciou. V dôsledku nepremysleného parkovania jedného z vodičov si tak celú váhu nákladiaku musel odniesť chodník. Pozrite sa sami, ako sa s bizarnou cestnou situáciou popasoval samotný vodič. 


„Experti“ pri parkovaní im komplikujú prácu relatívne často

O ľuďoch, ktorí svojim parkovaním komplikujú život na sídlisku vedia svoje aj samotní Košičania. „Dva či tri dni dozadu tak nešli (smetiari, pozn. red.) na jednu ulicu na Ťahanovciach, lebo sa nevedeli dostať ani z jednej strany. Tri stanoviská nevyvezené pre expertov pri parkovaní,“ okomentoval Tomáš. „Je mi strašne ľúto, že existujú ľudia bez kúska tolerancie. Volať mestskú políciu a nech si to vyžerie,“ dodala Lina.

Zákon hovorí jasnou rečou

Takéto parkovanie však môže spôsobiť aj väčšie komplikácie. V prípade, ak sa k stanovisku nedostaví smetiarske auto, prinajhoršom nebudú vyvezené odpadky. Vážne komplikácie však nastanú v prípade, ak sa na miesto potrebuje dostať sanitka alebo hasičské auto.

Parkovanie pritom reguluje aj samotný zákon. Ako legislatíva v paragrafe 23 ods. 1 zákona č. 8/2009 Z.z. uvádza: „pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy.“ To znamená, že ak má cesta dva smery (obojsmerná), musíte auto parkovať tak, aby ste nechali 6 m voľných. Samozrejme, ak majú susedia dobré vzťahy, nie je pre nich problém tolerovať aj 3,5 m. Susedia si však týmto vedia narobiť aj pekné prieky. Môže to skončiť tak, že sa k vám nedostanú hasiči, záchranka, smetiari, či odhŕňač snehu. Podobne, ako to dopadlo aj v tomto prípade.

 

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: