Futbalisti košickej Lokomotívy majú obrovský dôvod na radosť. V novej sezóne si zahrajú vo vyššej lige


FC Lokomotíva postúpila do vyššej ligy, zahrajú si s veľkými súpermi

Foto: Futbalisti košickej Lokomotívy majú obrovský dôvod na radosť. V novej sezóne si zahrajú vo vyššej lige Foto: Facebook/FC Lokomotíva Košice

Hráči a členovia futbalového klubu FC Lokomotíva Košice majú obrovský dôvod na radosť. Slovenský futbalový zväz totiž v týchto dňoch oficiálne potvrdil ich postup do III. ligy Východ, čím sa po piatich rokoch pôsobenia v nižších ligách opäť vrátia do celorepublikových súťaží, kde si zmerajú sily napríklad so Sláviou TU Košice alebo Lipanmi. Informuje klub na sociálnej sieti.

Sezóna 2024/2025 bude tak príležitosťou obhájiť svoje miesto v lige a dokázať, že klub smeruje aj vyššie. FC Lokomotíva Košice postupuje z 2. miesta v konečnej tabuľke minulej sezóny štvrtej ligy Východ na základe voľnej miestenky v tretej lige, ktorá ostala voľná po neprihlásení mužstiev TJ Tatran Oravské Veselé a taktiež Slavoja Trebišov. Aktuálne je tak v tretej lige Východ prihlásených 16 mužstiev.

„Je to pre nás veľká odmena za obrovskú snahu celého nášho klubu v minulej sezóne. Veľké poďakovanie patrí všetkým našim hráčom, pánovi trénerovi Milanovi Lalkovičovi, športovému riaditeľovi Milanovi Miklušičákovi, prezidentovi nášho klubu Vladislavovi Zvarovi, všetkým fanúšikom Loky ako aj Vám, milí naši priaznivci, za veľkú podporu. Ďakujeme. Nech žije Loky,” odkazuje klub.


Úspechy aj pády

Klubu sa najviac darilo v 70. rokoch, kedy patril medzi elitu najúspešnejších klubov v celom Československu. Ako to však býva, úspech nie je večný a občas príde aj pád v podobe ligových zostupov. Historicky najnižšie sa dostali v sezóne 2019/2020, kedy skončili v piatej lige, avšak ani to pre hráčov a členov tímu neznamenalo hanbu a do zápasov nastupovali s úctou a pokorou.

„Našou motiváciou je postupne vrátiť slávne meno nášho klubu na niekdajšie pozície dobrým futbalom s dobrým kolektívom hráčov a dôstojne tak reprezentovať náš klub a naše mesto. Je to nesmierne ťažká a náročná cesta a po dvoch postupoch za sebou v sezónach 2021/22 a 2022/23 sa nám teraz podaril ďalší krok,“ dodal klub s tým, že za všetkými úspechmi stoji predovšetkým ich skvelý tréner Milan Lalkovič, s ktorým, pevne veria, že dosiahnu aj ďalšie úspechy.

Hráči začínajú letnú prípravu začiatkom júla, nová sezóna odštartuje v sobotu 3. augusta.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj