Košická knižnica je pre svojich čitateľov otvorená aj v lete. Deti v nej čaká bohatý program


Foto: Košická knižnica je pre svojich čitateľov otvorená aj v lete. Deti v nej čaká bohatý program Foto: Facebook/Košice - Mesto Košice

Košická knižnica nezabúda na malých čitateľov ani počas letných prázdnin. Má pripravené letné tematické aktivity, ktoré majú za cieľ zabaviť deti a ukázať im, ako sa môžu zbaviť nudy.

Každoročné preddovolenkové obdobie uzavrie posledné stretnutie s cudzincom v knižnici, ktoré sa uskutoční 27. júna 2024 o 17:00 hod. v LitParku. Pozvanie prijal spevák Lobo Ismail z Jordánska, ktorý zaspieva známe hity ako „Ty si moja láska“, „Suzanna“ a „Meniny.

Počas deviatich prázdninových týždňov knižnica pripravila deväť inšpiratívnych tematických okruhov v rámci celoslovenského projektu Krajiny čitateľov - Prečítané leto. Tieto témy poskytnú knihovníkom priestor, aby deti zaujali a povzbudili ich k spoznávaniu sveta prostredníctvom kvalitnej detskej literatúry. Popri zábavných aktivitách si deti rozširujú slovnú zásobu a chápu veci v širších súvislostiach. Témy tohtoročného leta budú zamerané na nové slová, ktoré prezrádzajú niečo o sebe, ľuďoch a svete. 


Zdroj: Facebook/Košice - Mesto Košice

Prázdninové podujatia budú prebiehať vo všetkých mimoškolských pobočkách knižnice. Aktivity sa uskutočnia vždy od 9:00 hod. do 11:00 hod. a to nasledovne:

  • v pondelky v pobočke Merkúr na Němcovej 28,
  • v utorky v Nezábudke na Poľovníckej 8,
  • v stredy v LitParku na Kukučínovej 2,
  • v piatky v dvoch pobočkách - Humbuk na Humenskej 9 a Hornádka na Hutníckej 22.

Okrem toho si knižnica pre svojich návštevníkov pripravila aj tri letné výstavy „Kolorit slovenského ornamentu v pobočke Humbuk,“ „Digitálne jednohubky v LitParku“ a „Šité a vyšívané príbehy v Nezábudke na Poľovníckej 8.“

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac:



Zdroj: Facebook/Košice - Mesto Košice