FOTO+VIDEO: Hlavnú ulicu roztancovala karička. O rekord sa pokúsilo vyše 900 tanečníkov, vek nehral rolu


Karička rozžiarila Hlavnú ulicu v Košiciach

Foto: FOTO+VIDEO: Hlavnú ulicu roztancovala karička. O rekord sa pokúsilo vyše 900 tanečníkov, vek nehral rolu
Galéria: 11 fotiek
Foto: Silvia Barsová

Vo štvrtok 20. júna popoludní sa na Hlavnej ulici v Košiciach pri Immaculate konala veľká tancovačka. Do slovenského kruhového tanca - karičky sa zapojil obrovský počet účastníkov, pričom vek nepoznal hranice. Medzi viac ako 900 tanečníkmi ste mohli vidieť najmladších účastníkov od troch rokov, až po tých najzrelejších v 83 rokoch.

Radosť z tanca prilákala aj tanečníkov z ďalekých končín Slovenska, ale tiež súbory z Rumunska, Bosny a Hercegoviny či Macedónska, ktoré choreografiu nacvičovali niekoľko mesiacov. Spoločne tak vzniklo 72 roztočených kruhov, ktoré sa pokúsili vytvorenie deviateho ustanovujúceho nového slovenského rekordu v najväčšom pošte ľudí tancujúcich karičku pospiatky.


Týmto podujatím, ktoré sa koná už od roku 2023, sa odštartoval 42. ročník medzinárodného folklórneho festivalu Cassovia Folkfest. Ten bude prebiehať až do nedele 23. júna v Košiciach, Skároši a Šaci. Festival sprevádza jarmok remesiel, interaktívna prehliadka ľudových nástrojov, tvorba ľudových účesov, výstavy. Účasť širokej verejnosti je bezplatná,” uvádzajú organizátori.

Zdroj: Facebook/Trstené pri Hornáde





Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj