Známy obchod s elektronikou krachuje, pristúpil k prepúšťaniu zamestnancov


Foto: Známy obchod s elektronikou krachuje, pristúpil k prepúšťaniu zamestnancov Foto: okay.sk

Po tridsiatich rokoch svojej existencie sa topí v problémoch známy elektroreťazec, ktorý pôsobí na Slovensku a v Česku. Tie má už od konca minulého roka, keď od susedov prišla správa o jeho vážnych problémoch. Ako sme nedávno informovali, Okay nie je v dobrej kondícii a zháňa investora, ktorý by mu pomohol dostať sa späť do formy. To sa žiaľ majiteľovi a zakladateľovi reťazca Jindřichovi Životskému doteraz nepodarilo.

Keďže peniaze stále neprichádzajú, firma musela pristúpiť k radikálnejším zmenám. Podľa informácií českého portálu Hospodářské noviny začiatkom júna sa v Okay spustila vlna výpovedí, dokonca sa rozhodlo aj o zatvorení časti predajní. Už v prvých mesiacoch tohto roka predaje siete údajne klesli približne o pätinu.

Pristúpiť sa malo aj na tvrdšie zmeny, do ústrania mal ísť aj samotný majiteľ firmy Životský spolu s jeho dcérou Nicolou, ktorá pôsobí na marketingovom oddelení.

Spoločnosť postupne zatvára predajne

Firma na pravidelných mesačných poradách najskôr avizovala, že investorov má hneď niekoľko, no nakoniec museli ísť s pravdou von. V pláne majú zatvoriť približne 30 kamenných predajní Okay naprieč Českom a Slovenskom. Ide približne o tretinu z necelých 100 obchodov, ktoré spoločnosť má.

Výpovede začali prichádzať už v máji a v súčasnosti sa očakáva, že zo spoločnosti odíde cez 40 ľudí, píše portál. K 1. júnu už časť zamestnancov, najmä z administratívy a skladu, odišla. Tá mala dostať ako kompenzáciu jeden mesačný plat. Ďalší zamestnanci majú dvojmesačnú výpovednú lehotu, na konci ktorej taktiež dostanú kompenzáciu vo výške jedného mesačného platu.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: