FOTO: Fiktívne prepadnutie benzínky v Trebišove: Slovenskí aj maďarskí policajti otestovali svoju spoluprácu


Unikajúce auto naháňali slovenskí aj maďarskí policajti

FOTO: Fiktívne prepadnutie benzínky v Trebišove: Slovenskí aj maďarskí policajti otestovali svoju spoluprácu
Galéria: 6 fotiek
Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj

Slovenskí a maďarskí policajti si preverili svoje schopnosti a súčinnosť počas cvičenia, ktoré absolvovali v utorok 18. júna. Operačné stredisko prijalo fiktívne oznámenie o prepadnutí čerpacej stanice dvomi páchateľmi, ktorí sa dali s autom na útek smerom na obec Veľaty.

Po prijatí oznámenia sa záčalo pátranie po vozidle, ktoré smerovalo k maďarským hraniciam. Slovenskí policajti preto oslovili aj susednú stranu, aby pomohli pri chytení páchateľov. Tí prekročili štátnu hranicu, a tak sa začala naháňačka aj zo strany maďarských policajtov. Unikajúce vozidlo aj spolu so zlodejmi úspešne zastavili v obci Palhaza.

Toto cvičenie malo za úlohu preveriť spoluprácu, postupy, komunikáciu aj súčinnosť policajných zložiek na slovenskej aj maďarskej strany a koordinačným stredickom tiesňovej linky.


Cvičenia záchranných zložiek nie sú ničím výnimočným. Naposledy si svoje schopnosti a koordináciu preverili pri fitkívnej dopravnej nehode pred obcou Zemplínska Teplica, kde sa mal čelne zraziť osobný automobil s protiidúcim autobusom, ktorý ostal prevrátený na boku. Viac sa o tomto cvičení dočítate na tomto odkaze.







Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj