ZSSK vypraví dva mimoriadne vlaky na Pohodu do Trenčína. Jeden pôjde z Bratislavy, druhý z Košíc


Foto: ZSSK vypraví dva mimoriadne vlaky na Pohodu do Trenčína. Jeden pôjde z Bratislavy, druhý z Košíc Foto: ZZSR

Železničná spoločnosť Slovensko vypraví na festival Pohoda do Trenčína v júli mimoriadne vlaky z Bratislavy a z Košíc. Dva zo štyroch extra spojov pôjdu v deň začatia festivalu 11. júla a ďalšie dva odvezú návštevníkov napäť po skončení festivalu 14. júla.

O novinke informovala železničná spoločnosť prostredníctvom svojej stránky. „Pohoda je významný festival, ktorý svojou jedinečnou atmosférou a rozmanitosťou každoročne láka tisíce návštevníkov z celého Slovenska aj zahraničia. Naše spoje prispievajú k tomu, aby cestovanie na festival bolo pohodlné, bezpečné a ekologické,“ uviedol Peter Helexa, generálny riaditeľ Železničnej spoločnosti Slovensko.

Riaditeľ železníc zároveň dodal, že na stanici v Trenčíne bude posilnená aj kyvadlová doprava na trenčianske letisko, kde sa bude letný festival konať. „Národný dopravca každoročne eviduje zvýšený záujem o vlakovú prepravu v časoch konania festivalu Pohoda, a to práve najmä v prvý a posledný deň,“ upresňuje dopravca ZZSK. 

Z tohto dôvodu posilňujeme vlakové spojenia z oboch smerov Slovenska s konečnou stanicou v Trenčíne. Návštevníci sa tak môžu na festival dopraviť ekologicky a pohodlne,“ dodáva Helexa. Na festivalovú atmosféru sa budú môcť cestujúci naladiť dokonca už cestou na festival v spoločenskom vozni, ktorý železnice pridávajú do spoju na festival. Vozeň bude radený vo štvrtok 11. júla v mimoriadnom vlaku z Košíc do Trenčína.


Trasa staníc festivalových vlakov:

Košice - Kysak - Poprad - Tatry - Liptovský Mikuláš - Ružomberok - Vrútky - Žilina - Trenčín

Bratislava - Pezinok - Trnava - Trenčín

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: