Za Ťahanovským tunelom vyhasol život muža. Za posledný mesiac ide už o piatu obeť na železniciach v Košickom kraji


Foto: Za Ťahanovským tunelom vyhasol život muža. Za posledný mesiac ide už o piatu obeť na železniciach v Košickom kraji Foto: pixabay.com

Smrteľných nehôd na slovenských železniciach v poslednom období pribúda. Za posledný mesiac vyhasli v Košickom kraji štyri životy, v nedeľu 16. júna sa k nim pridal ďalší. Krátko pred 07:30 hod. ráno došlo k zrážke vlaku s osobou mužského pohlavia za Ťahanovským tunelom v smere k železničnému priecestiu Ťahanovce.

„Rušňovodič aj napriek použitiu rýchločinného brzdenia a zvukového s vystražného znamenia už zrážke zabrániť nedokázal. Muž utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Rušňovodič bol podrobený dychovej skúške, tá prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdila,“ vysvetlila krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.


V dôsledku zrážky bola železničná doprava v tomto úseku zastavená na oboch koľajach, pričom spustenie premávky bez obmedzení bolo až o 10:30 hod. „Železničná spoločnosť Slovensko hoci nebola priamo zasiahnutá nehodou, musela kvôli incidentu čeliť výrazným dopadom na svoje služby. V dôsledku udalosti meškal IC vlak, vlak EuroNigh, rýchlik expres, tri regionálne expresy a štyri osobné vlaky v rozsahu 44 až 134 minút. ZSSK tiež muselo niektoré vlaky z dôvodu nepovolenej prejazdnosti dôležitej trate na východnom Slovensku odrieknuť,“ ozrejmil dopravca.


Po ukončení potrebných procesných úkonov bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.


 

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: