Fontána pri Dome umenia v Košiciach dlhodobo nefunguje. Možno v nej nájsť len dažďovú vodu


Košičania žiadajú rekonštrukciu fontány pri Dome umenia

Foto: Fontána pri Dome umenia v Košiciach dlhodobo nefunguje. Možno v nej nájsť len dažďovú vodu Foto: Facebook/Jaroslav Pobeha

Košice počas predošlých týždňov potrápili výdatné dažde. Svoje stopy zanechali aj na verejných priestranstvách, ako napríklad na fontáne pred Domom umenia. Jej obsah tvorí špinavá dažďová voda, ktorú doposiaľ nikto nevyčistil. Upozornil na to v miestnej facebookovej skupine obyvateľ Košíc.

„Konečne v nej vidím vodu, pozitívum,“ zavtipkoval používateľ skupiny v komentárovej sekcii pod príspevkom. Nešlo by o nič nezvyčajné, avšak problémom je, že fontána za bežných okolností nefunguje. Voda sa v nej objaví len po sychravom počasí.

Autora príspevku zároveň zaujíma, komu fontána patrí. Ako uvádza miestny obyvateľ, pozemok pod fontánou spolu s celým okolitým námestím má vo svojom vlastníctve mesto. O fontány sa má konkrétne starať Správa mestskej zelene mesta Košice. Niektorí obyvatelia ju ohľadom revitalizácie už kontaktovali, avšak zatiaľ nedostali odpoveď.


„Vystriekať vapkou, vyšpárovať a doplniť chýbajúcu dlažbu, respektíve niektoré kusy vymeniť. V našom meste každá revitalizácia čohokoľvek zatiaľ skončila dosť biedne. Predražené a nekonečné dlhé práce,“ pridal sa k diskusii používateľ Igor.

„Je potreba zväčšiť zelené plochy a zmenšiť betónové a nepriepustné dlaždicové. Na tom mieste je kde zväčšovať,“ dodal k jeho komentáru autor príspevku Jaroslav.

Ohľadom jej prípadnej rekonštrukcie sme kontaktovali mesto Košice. Článok budeme aktualizovať o jeho stanovisko.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj