FOTO: Trúfnete si? V Košiciach otvorili nový pumptrack, ktorý otestuje váš adrenalín


Košičania majú nový pumptrack. Jazdiť na ňom môžu profesionáli i amatéri

FOTO: Trúfnete si? V Košiciach otvorili nový pumptrack, ktorý otestuje váš adrenalín
Galéria: 19 fotiek
Foto: Facebook/Košický samosprávny kraj

Slovensko sa môže po novom pýšiť prvým pumptrackom s certifikátom medzinárodnej cyklistickej organizácie Union Cycliste Internationale (UCI), vďaka ktorému môže metropola východu hostiť významné športové podujatia. Túto adrenalínovú disciplínu môžu jazdci absolvovať na 129 metrov dlhom asfaltovom okruhu, ktorý sa nachádza pri parkovisku za obchodným centrom Hornbach v Košiciach. Trať je tvorená zaujímavými prekážkami vo forme zvleneného povrchu, dráha má tvar trojuholníka s dvojicou vzájomne prekrížených vnútorných ramien.

Na jeho výstavbu vyčlenil Košický samosprávny kraj 150-tisíc eur. „V Košickom kraji vnímame stále silnejúcu komunitu jazdcov na BMX a MTB bicykloch, ktorí si zamilovali tento šport a vyhľadávajú zvlnené dráhy. Preto sme sa rozhodli tento rok sprístupniť v kraji až štyri pumptracky,” povedal predseda KSK Rastislav Trnka, ktorí ozrejmil, že pumptrack je určený pre všetkých bez rozdielu a to úplne bezplatne.

Pumptrack bol verejnosti oficiálne sprístupnený v piatok 14. júna, kedy si jeho kvality otestovali profesionálni jazdci v rámci Slovenského pohára v pumptracku 2024 a kvalifikácie na svetový šampionát UCI Pump Track World Championship.


Galéria: 19 fotiek

Nezaostávajú ani Parchovany

Len prednedávnom sme informovali o tom, že nová pumtracková dráha nahradila nevyužité staré asfaltové ihrisko v obci Parchovany v trebišovskom okrese. Dráha s plochou vyše 1160 metrov štvorcových je aktuálne jednou z najväčších dráh svojho druhu na východnom Slovensku a najväčšou spomedzi tých obecných.

Nadšenci adrenalínu nájdu v strede dráhy fun box, ktorý je určený najmä na skoky a triky, čo im umožní zdokonaľovať svoje techniky a „vybiť baterky”. 
Celkové výdavky na výstavbu tejto dráhy sa vyšplhali na viac ako 115-tisíc eur, pričom väčšinu finančných prostriedkov pokrylo Ministerstvo investícii, regionálneho rozvoja a informatizácie, takmer 6-tisíc eur išlo z obecného rozpočtu.






Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj