Doprajte svojim deťom leto, na ktoré nikdy nezabudnú! Košická župa spustila bohatú ponuku letných táborov


Foto: Doprajte svojim deťom leto, na ktoré nikdy nezabudnú! Košická župa spustila bohatú ponuku letných táborov Foto: ilustračné/freepik.com

Ako zabaviť deti počas prázdnin? Prihláste ich na tábor! Košický samosprávny kraj spustí aj počas tohto leta prímestské tábory, kde si budú môcť vaše ratolesti nájsť celoživotné priateľstvá a zažiť nezabudnuteľné chvíle. Keďže bol záujem z predošlých rokov obrovský, kraj musel navýšiť kapacity až o tisíc miest a rozšíril ponuku tábor nielen tematicky, ale aj turnusovo.

Rodičia majú na výber až z 80 termínov vo všetkých štyroch regiónoch - na Gemeri, Spiši, Above aj Zemplíne. Tábory sú určené predovšetkým pre žiakov zákadných škôl, avšak v ponuke sú aj také, kde sa zabavia deti od štyroch rokov či stredoškoláci.



Každý tábor je inak zameraný, a tak si vyberie naozaj každé dieťa. Či už má rado šport, technológie, vedu alebo umenie. „Nádejní astronómovia a kozmonauti sa môžu tešiť na Letný astronomický tábor Krajskej hvezdárne či dokonca stanový tábor Hviezdna misia, ktorý chystá Gemerské osvetové stredisko. Aj túto sezónu župa prikúzli Čarodejnícky tábor v Regionálnom centre mládeže - pripravte si metly a prútiky! V Košiciach či Michalovciach si nájdu tábor aj nadšenci IT technológií,” uvádza kraj.

Župa však nezabúda ani na deti, ktoré si pobyt v letnom tábore dovoliť nemôžu. Vďaka Nadácii KSK si tak letné dobrodružstvo užije približne 50 detí zo sociálne znevýhodnených rodín. 

Kompletnú ponuku letných táborov nájdete na tomto odkaze.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj