Košickí futbalisti pokračujú s Gergelym Gerim. Už má aj kompletný realizačný tím


Gergely Geri bude trénovať košických futbalistov v ďalšej sezóne

Foto: Košickí futbalisti pokračujú s Gergelym Gerim. Už má aj kompletný realizačný tím

V druhej sezóne Niké ligy povedie košických futbalistov Gergely Geri. Ten tím viedol v poslednom zápase uplynulej sezóny proti Michalovciam, ktorý bol výherný. Práve dvojgólová výhra im zebezpečila záchranu v prvej lige. Nová dohoda je na jeden rok s možnosťou opcie na ďalšiu sezónu.

Podľa Farkasa má Geri veľké ambície, v klube pracoval od minulého leta, takže ho pozná. „Pred posledným zápasom minulej sezóny urobil klub dobré rozhodnutie, keď dal trénerskú príležitosť Gergelymu Gerimu. Pôvodná dohoda bola iba na jedno stretnutie, ale po skončení sezóny sme veľa diskutovali s Gergelym a dospeli sme k názoru, že mu dáme mandát viesť naše A-mužstvo aj v ďalšej sezóne,“ informoval športový riaditeľ Balázs Farkas.

„V prvom je to pre mňa veľká česť, že som dostal príležitosť viesť klub ako je FC Košice. Dohoda o mojom pokračovaní na lavičke žlto-modrých sa rodila jednoducho, keďže obe strany mali záujem nájsť spoločnú reč. Cieľom je hrať aktívny, rýchly a agresívny futbal, založený na dobrej organizácii hry a fyzickej pripravenosti,“ povedal Gergely Geri.


Aktuálne pracujú na vytvorení konkurencieschopného tímu. Rozhodli sa ísť skôr česko-slovenskou cestou, je možné, že sa k nim pridajú aj hráči zo zahraničia. Cieľom je nebojovať o záchranu, ale skončiť v tabuľke na vyššej priečke ako minulý rok. Geri ma k dispozícii už aj kompletný realizačný tím.

 „Mojim asistentom bude Ľuboš Kordanič, rodák zo Sniny, ktorý naposledy pôsobil v Slovane Bratislava. Trénerom brankárov by mal byť Marián Kello. Novým kondičným trénerom bude Igor Bakalár, ktorý prichádza z Trenčína a s ktorým som spolupracoval ešte v FC Nitra,“ hovorí. Žlto-modrých čaká Humenné z nižšej súťaže, Žilina a Michalovce z Niké ligy, ale aj poľský Górnik Zabrze a taliansky AS Rím.


Zdroj: FC Košice

Prvá letná posila

Pre štartom budúcej sezóny prestúpil do košického klubu Marek Zsigmund, kapitán Ružomberka, s ktorým vyhral Slovnaft cup. Z Ružomberka odišiel s ligovou bilanciou 99 zápasov a 2 góly. Zmluvu uzavreli do 30. júna 2027.

„Teším sa, že práve Marek je našim prvým prestupom v letnom období. Získali sme hráča, ktorý svojimi skúsenosťami a štýlom hry dokáže dodať stabilitu mužstvu. Podľa mňa je veľkým úspechom, že tu pokračuje v kariére a zároveň je to odkaz, že FC Košice je veľkým lákadlom pre hráča, ktorý v minulej sezóne ako kapitán vyhral Slovnaft cup,“ povedal Farkas.

Záujem z Košíc registroval Zsigmund už dlhšie, javil sa ako veľmi úprimný a intenzívny. „Oslovil ma potenciál košického klubu a taktiež krásny štadión, na ktorom som pred mesiacom dosiahol najväčší úspech mojej kariéry. Všetko sa napokon zvrtlo v prospech žlto-modrých a som rád, že som tu,“ povedal.

Z košického mužstva s ním v minulosti hrávali Lukáš Fabiš, Dominik Kružliak, Michal Jonec a aj Kristi Qose. „Verím, že si s novými spoluhráčmi sadneme a vytvoríme partiu, ktorá dosiahne úspechy,“ dodáva. 



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj