V Košiciach sa asfaltujú výtlky zásadne v najupršanejší deň v mesiaci. Kuriózna situácia pobavila miestnych


Foto: V Košiciach sa asfaltujú výtlky zásadne v najupršanejší deň v mesiaci. Kuriózna situácia pobavila miestnych Foto: Facebook/Košice - kuriozity a absurdity

Mesto Košice len nedávno schválilo svoj rozpočet a tak cestári neváhali ani chvíľu a pustili sa do boja s výtlkmi. To, že sa skutočne poponáhľali, dokazuje aj fotografia, ktorú na sociálnej sieti zverejnila mestská časť Košice - Dargovských hrdinov. Zachytáva robotníkov, ktorí opravujú cestu, pričom samospráva k nej napísala: „Po schválení rozpočtu mesta sa pokračuje s opravou výtlkov aj v našej mestskej časti. Ak viete o nejakom výtlku, môžete ho nahlásiť e-mailom na udrzbaciest@kosice.sk.”

Mohlo by sa zdať, že na prvý pohľad ide o obyčajnú fotografiu, ktorou sa chcela samospráva pochváliť, no pozorným užívateľom sociálnych sietí neunikol jeden podstatný detail. „V Košiciach je to síce už tradícia, ale aj tak si myslím, že to sem patrí. Asfaltovať výtlky v najdaždivejší deň v mesiaci, keď pol dňa prší a deň predtým tiež…,” nechápavo zareagoval na príspevok mestskej časti užívateľ sociálnych sietí, čo spustilo rozsiahlu diskusiu.

„To sa fajne naparí podklad a to potom vydrží zasa do prvej zimy…,” zhodnotil Daniel. O niečo negatívnejšie to vidí Lucia: „Božechráň natiahnuť nový asfalt. Keďže týmto opravám dávam tak mesiac, dva.” „Vo vode držá najdlhšie asfalt,” ironicky zareagoval Viktor. „Veď si zabezpečujú prácu aj na najbližšie roky,” poznamenala Katka.

Vlnu kritiky si odniesla aj výzva na nahlásenie výtlkov.„Viem o výtlku… Keď ste si nevšimli celé mesto…,” poznamenal Tomy. „,Ak viete o nejakom výtlku’. Stačí sa prejsť po meste a každých 50-60 metrov sa niečo nájde,” uviedol Ján. „Treba sa prejsť po meste a rad radom robiť, skôr nepoznám cestu, časť cesty, kde by dajaky výtlk nebol,” napísal Viktor.