Košičania majú na primátora Polačeka ťažké srdce kvôli Slaneckej ceste. Chcú mu poslať jasný odkaz!


Foto: Košičania majú na primátora Polačeka ťažké srdce kvôli Slaneckej ceste. Chcú mu poslať jasný odkaz! Foto: Facebook/Košice - Mesto Košice

V nedeľu 16. júna prebehne slávnostné odovzdanie Slaneckej cesty do užívania verejnosti. Stane sa tak deväť mesiacov po pôvodne plánovanom termíne ukončenia prác, ktorý bol stanovený na august 2023. O kolaudácii však reč nie je, keďže podľa posledných informácií vedie ponad niektoré zastávky mestskej hromadnej dopravy a chodníky vedenie vysokého napätia, ktoré je potrebné preložiť.

Niekoľkokrát posúvané odovzdanie najfrekventovanejšieho úseku v mestskej časti Nad Jazerom si vyžiadalo aj navýšenie finančných prostriedkov. Oproti 11,87 miliónovej ponuke, s ktorou spoločnosť Doprastav uspela vo verejnom obstarávaní, sa súčasná suma po podpísaní 12. dodatkov vyšplhala na vyše 18 miliónov eur.

Z nekonečného čakania sú Košičania unavení a podráždení a konečné spustenie premávky na Slaneckej nepovažujú za obzvlášť oslavný moment, keďže cesta aj tak nebude skolaudovaná. Z vlastnej iniciatívy sa preto niektorí rozhodli poslať košickému primátorovi Jaroslavi Polačekovi jasný odkaz.



Koniec FALOŠNÝM PR tlačovkám a úškrnom primátora Polačeka! Dajme o sebe vedieť, prejavme svoj názor! Ak ti nie je ľahostajný osud mesta a nesúhlasíš s jeho politikou, príď zamraziť Jarovi Polačekovi jeho PR úsmev priamo na Slaneckú,” znie výzva, v ktorej pozývajú verejnosť vyjadriť svoj názor spoločnou jazdou cez Slaneckú ulicu.

„Výstavbu sprevádzalo viacero navyšovaní, zmeškaný termín privodil Košiciam stratu eurofondov. Okrem škôd spôsobených ,nezáujmom investora’, na ktoré sa poskladáme všetci, zmätočným značením dochádzalo ku každodenným škodám, kolíziám či časovým stratám kvôli nekončiacim zápcham. Z dôvodu zníženia komfortu bývania viacero ľudí predalo svoje nehnuteľnosti, prevádzky v retailovom parku na sídlisku Nad Jazerom živoria,” vysvetľujú svoje rozhodnutie organizátori.




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Košický kraj