FOTO: Približne 13-tisíc ľudí ostalo bez vody. Havária na vodovove v Smižanoch ochromila aj Spišskú Novú Ves


FOTO: Približne 13-tisíc ľudí ostalo bez vody. Havária na vodovove v Smižanoch ochromila aj Spišskú Novú Ves
Galéria: 9 fotiek
Foto: Facebook/Obec Smižany

Obyvatelia obce Smižany a Sídliska Západ v Spišskej Novej Vsi ostali počas víkendu bez vody. Dôvodom bola porucha na hlavnom vodovodnom potrubí, ktorá spôsobila, že obmedzený prístup k pitnej vode malo okolo 13-tisíc ľudí. K vytekaniu vody z hlavného potrubia došlo ešte v sobotu 8. júna. O udalosti informujú správy RTVS.

K havárii došlo na Sládkovičovej ulici, kde dobrovoľní hasiči okamžite zabezpečili protipovodňové zábrany, aby vytekajúca voda nezaplavila priľahlé garáže. Podtatranská vodárenská spoločnosť dopravila cisterny s vodou, ktoré premávali po celej obci a po spišskonovoveskom sídlisku.

S opravami na potrubí sa mohlo začať až v pondelok 10. júna, keďže sa v blízkosti poruchového úseku nachádzali vedenia Železníc Slovenskej republiky, ktoré bolo potrebné vytýčiť. Odstávka vody tak obmedzila aj chod viacerých materských a základných škôl, ktoré boli počas pondelka zatvorené, iné zas fungovali v obmedzenom režime.

K úplnému odstráneniu problému došlo až okolo 16:30 hod. popoludní. O priebehu opráv a aktuálnej situácii v obci informovala samospráva počas celého víkendu a pondelka na sociálnej sieti a na svojom webe.